Tiedostatko miten juot? Akuutin ohjelmassa keskustellaan alkoholista

Akuutin ohjelman Tiedostatko miten juot? ilmapiiri on leppoisan jutusteleva, ja kun tarinoidaan, ei kenelläkään ole kiire julistaa totuuksia.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tiedostatko miten juot? Kuvassa Mariela Sarkiman.

Akuutin ohjelman Tiedostatko miten juot? ilmapiiri on leppoisan jutusteleva, ja kun tarinoidaan, ei kenelläkään ole kiire julistaa totuuksia.
Teksti: Arto Pajukallio

Toimittaja Liisa Vihmanen on henkilönä luontevasti esillä Akuutin alkoholiaiheisessa ohjelmassa Tiedostatko miten juot? Siinä oleillaan ja kuljetaan, keskustellaan ja kysellään. Ilmapiiri on leppoisan jutusteleva, ja kun tarinoidaan, ei kenelläkään ole kiire julistaa totuuksia. Tosin Vihmanen itse osapuilleen mainostaa teekauppaa ja teekulttuuria, johon on mieltynyt.

Alkoholia valikoivasti käyttävä Ani Kellomäki on kirjoittanut aiheesta kirjoja. Niiden ilmestymisen jälkeen hän on havainnut, ettei hänelle tarjota, ja että hänen oletetaan suhtautuvan vihamielisesti alkoholiin. Kellomäen mielestä kannattaa pyrkiä arkeen, jota ei tarvitse nollata alkoholilla, tai millään muullakaan. Mahdollista stressiä puretaan toisin keinoin.

Kampaaja-maskeeraaja Mariela Sarkiman (kuvassa) kansainvälisissä työyhteisössä oli tapana nollata skumpalla. Hän havahtui kuuntelemaan kehoaan, kyseenalaistamaan tottumusta ja lopetti alkoholinkäytön kokonaan. Sarkima kuitenkin esittelee myös kehonhallintaa vaativan skumppajoogan.

Akuutti: Tiedostatko miten juot? ti 27.10. klo 20.00 Tv1

Lue myös: Ina Mikkolan Tilipäivä nostaa esiin työelämän vaietut aiheet

X