Kestääkö Tero Pitkämäen kyynärpää? Timanttiliigan keihäskausi alkaa Dohassa Qatarissa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Tero Pitkämäki
© MVPhotos

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäen (kuvassa) on määrä avata kilpailukautensa perjantaina (4.5.) Timanttiliigan ensimmäisessä osakisassa Dohassa Qatarissa. Pitkämäen heittokäden kyynärpää puhdistettiin kirurgi Harri Panulan tekemässä operaatiossa maaliskuussa, ja kauden avaukseen hän on valmistautunut harjoitusleirillä Teneriffalla.

Ellei kyynärpää ole leirillä kestänyt tarpeeksi hyvin täysillä heittämistä, Pitkämäki nähdään kilpailutamineissa ensimmäisen kerran vasta Vantaan Kultainen keihäs -kisassa toukokuun 26. päivänä.

Vuosi sitten Dohassa heitettiin heti pitkälle: Saksan Thomas Röhler kiskaisi ykköseksi hirmutuloksella 93,90, hänen maanmiehensä Johannes Vetter oli toinen nakattuaan 89,68 ja Tšekin Jakub Vadlejhc kolmas (87,91). Pitkämäki jäi neljänneksi tuloksella 84,26.

Miesten keihäänheitto kuuluu Timanttiliigan lajeihin tänä vuonna myös Eugenessa (26.5.), Rabatissa (13.7.) ja Birminghamissa (10.8.). Eugenen Pitkämäki jättää siis väliin, mutta yrittää varmistaa muissa osakisoissa paikan kahdeksan parhaan heittäjän finaaliin, joka on Zürichissä elokuun lopulla. Pitkämäki voitti keihään kokonaiskisan Timanttiliigassa vuonna 2015.

Pitkämäen, 35, kauden toinen päätavoite on yleisurheilun EM-kisat Berliinissä elokuun toisella viikolla. Hän on pitkällä urallaan ehtinyt saavuttaa kahdesti EM-pronssia (2010 ja 2014) ja kerran hopeaa (2006). Varmistuuko paikka Berliinin EM-joukkueeseen kenties jo Dohassa?

Timanttiliiga: Doha, pe 4.5. klo 19.00 C More Max

X