Tiukat koronaturvamääräykset: Desinfiointiaine virtasi Melkein mensa -tietovisan kuvauksissa

Jaa artikkeliTilaa Seura
”Kyseessä on perinteinen tietovisa aika erikoiselle twistillä”, Eero Ritala (vas.) kuvailee Melkein mensa. Oikealla Juha Perälä.
”Kyseessä on perinteinen tietovisa aika erikoiselle twistillä”, Eero Ritala (vas.) kuvailee. Oikealla Juha Perälä. © FOX
Radiosta televisioon siirtyneen Juha Perälän juontamaa Melkein mensa -tietokilpailua kuvattiin tiukkojen koronaturvamääräysten alla. Elokuussa Foxilla alkavan visan vakiokilpailijana nähdään näyttelijä Eero Ritala.

Juha Perälä ja Eero Ritala erottuvat joukosta astuessaan sisään Melkein mensa -sarjan studioon: he ovat ainoat, joilla ei ole hengityssuojainta kasvoillaan.

Studiolla on voimassa tiukat koronaturvamääräykset, joiden noudattamista valvoo hygieniavastaava. Kampaajat ja meikkaajat desinfioivat välineensä ja kaikki pinnat jokaisen maskeerattavan jälkeen. Esiintyjät pukeutuvat ja kiinnittävät mikrofoninsa itse ammattilaisten neuvoessa heitä turvavälin päästä.

Käsiä pestään ja desinfioidaan tiheään tahtiin, ja niin työntekijät kuin nauhoituksen katsojatkin pukevat hengityssuojaimen heti ulko-ovella. Katsomossa vain samassa taloudessa asuvat saavat istua vierekkäin.

Perälä ja Ritala on vapautettu maskipakosta, sillä he esiintyvät kameroiden edessä. Perälä juontaa Melkein mensaa ja Ritala on ohjelman vakiokilpailija. Muilta osin he noudattavat kaikkia samoja turvamääräyksiä kuin työtoverinsakin.

”Meidän on helppo tulla paikalle ja hoitaa hommamme, kun tuotanto on huolehtinut turvatoimenpiteistä niin hyvin. He ovat tehneet siinä tosi ison työn”, Perälä kiittää.

Melkein mensa: Halailu kielletty

Melkein mensa on kahden joukkueen välinen tietokilpailu, jonka joka jaksossa on kolme vierailevaa kilpailijaa. Yksi vieraista kisaa Ritalan parina, ja loput kaksi muodostavat toisen joukkueen.

Kaikki istuvat mukavissa laiskanlinnoissa turvallisten välimatkojen päässä toisistaan.

”Jos koronarajoituksia ei olisi, joukkuetoverukset istuisivat sohvilla lähellä toisiaan. Minusta joukkueille on kuitenkin syntynyt joka jaksossa kiva tiimihenki fyysisestä välimatkasta huolimatta”, Perälä toteaa.

Ritala nyökkää olevansa samaa mieltä.

”Toki se tuntui aluksi oudolta, ettei joukkuekaveria pääse halaamaan tai edes taputtamaan olalle, kun menee hyvin. Mutta siihenkin tottui nopeasti”, Ritala sanoo.

Huumori yhdisti nopeasti

Kun jakso on saatu nauhoitettua, Perälä ja Ritala siirtyvät sivuun ja lavasteisiin saapuvat tuotannon työntekijät suihkepullojen kanssa. Kaikki esineet, joihin kilpailijat koskevat, desinfioidaan nauhoitusten välissä.

Ja tässä kilpailussa visailijat joutuvatkin koskemaan monenlaisiin esineisiin.

”Paljastamatta liikaa voimme sanoa, että studiossa on erilaisia vempaimia ja vekottimia ja että täällä lentää, kasvaa ja räjähtelee asioita”, Perälä tiivistää.

Kierrettä tietovisaan saattavat tuoda myös kilpailijoille puettavat ”hankaloittajat”, jotka reagoivat vääriin vastauksiin.

”Joku voi sanoa, että ne ovat rangaistuksia tietämättömyydestä. Itse sanoisin, että ne ovat kannustimia, jotka kannustavat tietämään oikein”, Perälä muotoilee.

”Aivan, sinun on helppo kutsua niitä kannustimiksi”, Ritala hymähtää, ja Perälää naurattaa.

Ritala ja Perälä tapasivat toisensa ensi kerran päivää ennen Melkein mensan kuvausten aloitusta. He löysivät nopeasti yhteisen sävelen ja yhteisen huumorin tason. Kaksikon huulenheitto on nopeaa, nokkelaa ja kaverillista.

Perälä toteaa arvelleensa jo etukäteen, että he tulisivat Ritalan kanssa hyvin juttuun.

”Ai, minä taas olin pettynyt. Olin niin toivonut, että tässä olisi juontajana Mikko Leppilampi”, Ritala virnistää, ja taas molemmat purskahtavat nauruun.

Melkein mensa alkaa FOX:illa 18. elokuuta.

Lue myös: Kaikki huutaa Dingo! Kuolematon Dingo nousee taas ajankohtaiseksi

X