Aki Kaurismäen draamakomedia Toivon tuolla puolen saattaa yhteen syyrialaisen pakolaisen ja suomalaisen kauppamatkustajan

Jaa artikkeli
Khaled (Sherwan Haji, vas.) Wicktsrömin (Sakari Kuosmanen) tentattavana. Mirja (Nuppu Koivu), Nyrhinen (Janne Hyytiäinen) ja Calamnius (Ilkka Koivula) kuuluvat henkilökuntaan.

Draama/ (Suomi 2017) Aki Kaurismäen uusin, pakolaisaihe, on tv-ensi-illassa. Akin universumiin saapuu yllätyksenä todellinen realismi ilman koristeellisia magioita. Se astuu sisään toisesta juonilinjasta, hiililastista kömpivästä Khaledista (Sherwan Haji), joka joutuu odotuspiinaan vastaanottokeskuksessa.

Elokuvassa Sakari Kuosmanen ja Tuomari Nurmio

Sävy poikkeaa niin paljon Kaurismäen töksäyttelevistä suomalaisista antisankareista, että ohjaaja antaa tarkan pakolaisrealismin kulkea pitkään erillään ennen kuin saattaa kaksi juonilinjaa yhteen. Pakolaiskohtalosta kopin ottavana miekkosena on Sakari Kuosmanen – ravintoloitsijaksi alkava kauppamatkustaja.

Mahtuu täytteeksi tuttua romuluista huumoriakin, kun mies sotkee näppinsä trendikkääseen sushitarjontaan. Muusikkokasvona on Tuomari Nurmion vuoro ansioitua Kaurismäki-kuvassa.

Humaanisuus ohittaa lopullisesti ironiset tasot tässä elokuvassa. ✪✪✪✪

Toivon tuolla puolen, su 1.4. klo 21.05 TV1

X