Tosi-tv-sarjassa River of No Return seurataan erämaan asukkaiden elämää

Jaa artikkeliTilaa Seura
Aubrey Barton sarjassa River of No Return.
Aubrey Barton sarjassa River of No Return. © yle kuvapalvelu
Sarjauutuudessa River of No Return seurataan Idahon osavaltion halki juoksevan Salmon-joen läheisyydessä elävien ihmisten elämää.

Tosi-tv-sarjoissa esitellään mielellään ääripäitä. On superrikkaiden ja kauniiden ylellisiä elinympäristöjä ja sitten primitiivisissä oloissa elelevien työntäyteistä ja rankkaa arkea. TV5:n uusi tosi-tv-sarja River of No Return edustaa jälkimmäistä tyyliä.

Otto Premingerin 1950-luvun Marilyn Monroe -elokuvasta Joki, jolta ei ole paluuta tuttu Salmon-joki on sarjauutuuden keskiössä. Idahon osavaltion halki juokseva joki on sarja peräkkäisiä koskia, eikä sillä liikkuminen tai sen läheisyydessä eläminen ole helppoa.

Joen ympärillä levittäytyy valtaisa Frank Churchin erämaa, jonka asukkaista sarja kertoo. Alkujaksossa tutustutaan erämaatilojen ”talkkareina” toimiviin Aubrey Bartoniin ja Pete Metziin, jokialusta kuljettavaan Buck Deweyhin ja hänen vaimoonsa Joniin sekä eräopas Ron Ensiin, aitoon lännenäijään.

Tosi-tv-sarjoista on vaikea päätellä, mikä on käsikirjoitettua ja mikä aitoa, mutta kieltämättä näiden vapaaehtoisesti syrjäisen ja ankaran elämän valinneiden ihmisten vaiheita on kiinnostavaa seurata. Selostusteksti on amerikkalaiseen tapaan hieman huvittavastikin dramaattista, samoin musiikki.

Aloitusjaksossa erämaahan tulee kevät ja asukkaat saavat varautua Salmon-joen ja sen sivuhaarojen tulviin.

River of No Return, pe 3.4. klo 20.00 Tv5

Lue myös: Farmi Suomi tarjoaa viihdettä ilman nykyaikaisia mukavuuksia

X