Traces – jäljet: Kuusiosaisessa jännityssarjassa kaivellaan murhan yksityiskohtia

Jaa artikkeliTilaa Seura
Traces – jäljet, kuvassa näyttelijä Molly Windsor.
Traces – jäljet, kuvassa näyttelijä Molly Windsor. © Vishal sharma copyright: uktv
Sarjassa Traces – jäljet Dundeen kaupunki on kuvattu kiehtovana yhdistelmänä upeaa luontoa, kiiltävää nykyarkkitehtuuria ja rähjäisiä syrjäkujia.

Viime vuonna valmistuneen kuusiosaisen Traces – jäljet -sarjan takana ovat idean siihen kehittänyt tunnettu skotlantilainen dekkarikirjailija Val McDermid sekä varsinaisesta käsikirjoituksesta huolehtinut näyttelijä-käsikirjoittaja Amelia Bullmore. Sarja poikkeaa hieman tavanomaisesta sekä tapahtumapaikaltaan että tarinaltaan.

Nuori Emma Hedges (Molly Windsor, kuvassa) palaa kotikaupunkiinsa Dundeehin saatuaan laboratorioteknikon paikan paikalliselta oikeuslääketieteen laitokselta. Laitoksen nettikurssi kuitenkin herättää Emman epäilyt: onko siinä käsitelty hänen äitinsä parikymmentä vuotta aiemmin tapahtunutta murhaa, vaikka kurssia laatimassa ollut professori Sara Gordon (Laura Fraser) sanookin, että kyse on kuvitteellisesta tapauksesta? Samaan aikaan laitoksella tutkitaan eräällä klubilla sattunutta murhapolttoa.

Skotlannissa ollaan, mutta ei nyt Edinburghissa tai Glasgowssa, vaan paljon harvemmin nähdyssä Dundeessä. Se tuo oman sävynsä mukavan omintakeiselta vaikuttavaan jännitystarinaan, jossa Emma alkaa kaivella äitinsä murhaa ja sen piilossa pidettyjä yksityiskohtia. Dundeen kaupunki on kuvattu kiehtovana yhdistelmänä upeaa luontoa, kiiltävää nykyarkkitehtuuria ja rähjäisiä syrjäkujia.

Traces – jäljet, la 9.1. klo 21.55 Tv1

Lue myös: Top Dog perustuu dekkarikirjailija Jens Lapiduksen rikollismaailmaan

X