Trump vastaan Biden: Dokumentti käy läpi Donald Trumpin ja Joe Bidenin elämäntarinaa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Ulkolinja: Trump vastaan Biden.
Ulkolinja: Trump vastaan Biden. © Yle kuvapalvelu
Trump vastaan Biden -dokkarin näkökulma on oivaltava: ohjelma keskittyy molempien ehdokkaiden kriiseihin, jotka ovat muokanneet heitä tuleviin haasteisiin.

Kahden tunnin tietopaketti Trump vastaan Biden käy läpi Donald Trumpin ja Joe Bidenin elämäntarinaa ansiokkaasti. Haastateltavia on ollut yli sata.

Yhdysvaltojen julkisen palvelun kanavan PBS:n tutkivan journalismin ohjelma Frontline on vuodesta 1988 lähtien tuottanut presidentinvaalien alla erinomaisia dokumentteja ehdokkaista. Niin tälläkin kertaa.

Näkökulma on oivaltava: ohjelma keskittyy molempien ehdokkaiden kriiseihin, jotka ovat muokanneet heitä tuleviin haasteisiin. Trumpin taustat tunnetaan Suomessa varmasti paremmin. Hän oppi häikäilemättömän tyylin rakennusbisneksessä vaikuttaneelta isältään, hioi kiusaajaominaisuuksiaan nuorten sotilaskoulussa ja viimeisteli julkkisbrändinsä Diili-ohjelmassa.

Bidenin tie taas on kulkenut henkilökohtaisten tragedioiden ja poliittisten kömmähdysten kautta tilanteeseen, jossa hän vastoin todennäköisyyksiä on lähellä nousta presidentiksi 78-vuotiaana.

Ulkolinja: Trump vastaan Biden, to 22.10. klo 22.00 Tv1

Lue myös: Our New President -dokumenttielokuva kokoaa Donald Trumpin presidentinvaalit yhteen

X