Tuhannen ihmisen muodostama bändi sai Foo Fightersin keulahahmon Dave Grohlin kyynelehtimään

Jaa artikkeli
Foo Figtersin Dave Grohl
Foo Foghtersin keulahahmo Dave Grohl liikkuttui fanien tempauksesta kyyneliin. © Martin Harris / Capital pictures / MVPhotos
We Are The Thousand on komea osoitus tosifanien kyvystä tehdä ihmeitä sekä musiikin yhdistävästä voimasta. Kun Learn to Fly soi pellolla tuhannen ihmisen voimalla, siitä syntyvä energia saa paatuneenkin katsojan liikuttumaan.

Olipa kerran italialainen pikkukaupunki Cesena ja siellä nuorukainen nimeltä Fabio. Fabio ihaili Foo Fightersia ja halusi bändin keikalle Cesenaan. Mutta millä houkutella maailmanluokan supertähdet vaatimattomaan kaupunkipahaseen?

Neuvokas Fabio keksi oivallisen ratkaisun: kootaan tuhannen ihmisen bändi pellolle, soitetaan Foo Fightersin kappale Learn to Fly, videoidaan esitys, ladataan se nettiin ja liitetään perään vetoava tervehdys bändille.

Näin tehtiin. Video keräsi miljoonia ja taas miljoonia katseluja, ja lopulta sen näki itse Foo Fightersin nokkamies Dave Grohlkin. Eikä voinut olla reagoimatta, vaan lupasi toteuttaa Fabion toiveen.

Tämä sympaattinen tarina on tosi, ja se jatkuu Grohlin nauhoittamalla italiankielisellä vastausvideolla.

”Ciao, Cesena! Videonne on todella, todella hieno. Tuhannet kiitokset! Tulemme sinne. Lupaan sen. Nähdään pian!” Grohl vakuutti ja lisäsi rakastavansa Fabion tuhatpäistä orkesteria.

Grohl myös piti lupauksensa, mitä ennen Fabio ehti jo käydä tapaamassa häntä Yhdysvalloissa ja kuulla Grohlin kyynelehtineen Rockin’1000:n videota katsoessaan.

”Se oli mielettömän tunteellinen hetki. Ei tällaisia asioita ajattele, kun kirjoittaa biisejä kavereidensa kanssa”, Grohl jatkoi aiheesta tämänvuotisessa BBC:n haastattelussa.

We Are The Thousand, la 18.9. klo 20.00, Teema & Fem

X