Tulen morsian – Tv-sarjaversio noitavainoista Ahvenanmaalla

Tuulia Eloranta näyttelee Tulen morsian -sarjan keskushenkilöä Annaa.
Tuulia Eloranta näyttelee Tulen morsian -sarjan keskushenkilöä Annaa, kuvassa keskellä. © Periferia Productions Oy / Yle Kuvapalvelu
Kolmeosainen tv-sarjaversio Saara Cantellin elokuvasta Tulen morsian (2016) tuo noitavainotarinaan lihaa luiden ympärille.

Tulen morsian -sarjan hahmojen jako on jyrkkää erittäin pahoihin vallankäyttäjiin ja niihin jotka eivät vaan pysty auttamaan vuoden 1666 Ahvenanmaalla tuomiolle noitina joutuvia. Ensimmäisenä kärsii ja karkotetaan parantaja Valpuri (Kaija Pakarinen, kuvassa vas.), mutta pian putoilee päitä.

Tukholmasta lähetettiin saarelle uusi tuomari Psilander (Magnus Krepper) hävittämään noituus. Melodramaattisuus tosiaan paukkuu siihenkin nähden, että taustalla on itse asiassa toisen kirjoittajan Leena Virtasen tietokirja (2013). Virtanen on myös pitkän linjan draamakäsikirjoittaja.

Tulen morsianta voi nyt katsoa Handmaid’s Tale -sarjankin läpi. Kiistattoman kiinnostavassa aiheessa paras ja omalaatuisin ratkaisu on, että keskushenkilö, 16-vuotias Anna (Tuulia Eloranta, kuvassa oik.), ei ole itse hyveellisyys vaan tekee ajattelemattomia virheitä, kuten törkeän ilmiannon. Kannattaa seurata tässä sarjamuodossa.

Tulen morsian, su 5.7. klo 20.55 Tv1

Lue myös: Elokuva-arvio: Ahdistava elokuva The Witch vihjaa yliluonnollisen olemassaololla