Tunnelbanan -sarjassa seurataan Tukholman metron arkea vartijoiden kanssa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Tunnelbanan
Metron vartijoita työllistävät erityisesti päihtyneet ja väkivaltaiset matkustajat. Foto: Kanal 5 © TV5
Tukholma on leppoisa kaupunki, mutta maan alla meno voi yltyä hurjaksikin.

Tukholman metro on turvallisen tuntuinen, kätevä ja kadehdittavan kattava. Olen ajellut tunnelbanalla vuosien varrella aika paljon, eikä mitään ikävää ole sattunut. Tietenkään se ei ole koko totuus. Kun maan alla liikkuu päivittäin noin miljoona ja vuosittain liki 320 miljoonaa matkustajaa, mahtuu mukaan monenlaista menijää. Tietenkään ruotsalainen tosi-tv-sarja Tunnelbanan ei keskity leppoisiin medelsvenssoneihin.

Neljännen kauden avaus­jaksossa törmätään katurähinöihin, päihteiden väärinkäyttäjiin, puukonheiluttajiin ja muihin sekoilijoihin. Pahempaakin voi sattua. Ollaanhan kaupungissa, jonka jengiväkivalta, ammuskelut ja räjäyttelyt ovat nousseet uutisiin.

Sarja seuraa arkea metron vartijoiden kanssa. Jos ammattikunta on Suomessa viime aikoina saanut järkyttävää mainetta, on ainakaan Pirreä, Annelia, Teddeä tai Jonasta vaikeata kuvitella käyttämässä työssään tolkutonta väkivaltaa. Ruotsalaisessa yhteiskunnassa asia kuin asia on totuttu ratkaisemaan keskustelemalla. Jos se ei riitä, kannetaan asiakas poliisin hoiviin neljään pekkaan. Tai siis peteriin.

Tunnelbanan, perjantai 3.2. klo 15.00, TV5 

X