Tuomiopäivä on keskusteluohjelma, joka käsittelee ilmastoahdistusta, maailmanloppua ja erilaisia herätysliikkeitä

Jaa artikkeli
tuomiopäivä
Ruotsalaisen sarjan ensimmäisessä osassa juontaja Anna Lindman tapaa ilmastoaktivistit Ellin ja Isabellen. © yle
Uskontoa ja filosofiaa käsitteleviä ohjelmia paljon tehneen ruotsalaistoimittajan Anna Lindmanin uusi sarja käsittelee ajatusta maailmanlopusta ja sitä, miten eri tavalla asennoituvat ihmiset suhtautuvat siihen.

Uudessa Tuomiopäivä -sarjassa Anna Lindman keskustelee muun muassa ilmastonmuutoksesta huolestuneiden nuorten kanssa, kuulostelee herätysliikkeiden käsityksiä viimeisistä ajoista sekä ruotii maailmanlopun ajatuksia psykiatrin ja uskontotutkijan kanssa.

Sarja on tarkoitettu kokoamaan ja herättämään ajatuksia enemmän kuin luomaan mitään yhtenäistä kokonaisuutta. On vaikea niveltää yhteen nuorten huolta ilmastonmuutoksesta ja vapaakirkollisen pastorin Holger Nilssonin Jeesuksen toisen tulemisen odotusta.

Psykiatri Anders Hansen puhuu järkeviä ihmisen alkukantaisen itsesuojeluvaiston uhkien edessä luomasta stressistä ja siitä, kuinka sitä voi käsitellä sekä myös siitä, miten maailman nykytilanne kuitenkin on ihmisen ratkaistavissa.

Tuomiopäivä, maanantai 2.8. klo 18.30, Teema & Fem 

Lue myös: Ilmastonmuutoksen vaikutus mielenterveyteen tunnistetaan aiempaa paremmin – Kuuntele podcast: Miten vaikeiden tunteiden kanssa selviää?

X