Tusina täyteen! Television lauantai-illat mullistanut Putous tulee taas – 12. kausi tarjoaa tuttua live-viihdettä

Putous -sarjan uudella kaudella on mukana taas nippu uusia kiinnostavia näyttelijöitä, joiden komediapotentiaali ja reagointikyky testataan suorassa lähetyksessä. Juontajana jatkaa Roope Salminen, ja paluun tekee Pilvi Hämäläinen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Putous starttaa taas! Putouksen uusia kasvoja ovat Linnea Leino, Malla Malmivaara, Heikki Ranta ja Mikko Töyssy. Vanhoista jatkaa Christoffer Strandberg, ja paluun tekee Pilvi Hämäläinen. Juontajana jatkaa Roope Salminen.

Putous -sarjan uudella kaudella on mukana taas nippu uusia kiinnostavia näyttelijöitä, joiden komediapotentiaali ja reagointikyky testataan suorassa lähetyksessä. Juontajana jatkaa Roope Salminen, ja paluun tekee Pilvi Hämäläinen.
(Päivitetty: )
Teksti:
Onnimanni Liukkonen

Uusi Putous -kausi on lähes itsestäänselvyys. 10 vuoden aikana yksi sukupolvi on ehtinyt kulkea läpi peruskoulun Putouksen hokemien saattamana.

Toimivaa konseptia ei kannata tappaa, vaikka silloin tällöin kuuluukin napinaa show’n leipääntymisestä. Eikä menestys ole taattua: Putouksesta tuttujen Roope Salmisen, Ernest Lawsonin ja Jenni Kokanderin uudelleenlämmittämä Huuma ei samalla esityspaikalla menestynyt. Mikä Putouksessa viehättää näyttelijää?

”Lähdin mukaan, koska kaipasin sellaista ravistusta. Olen aiemmin tehnyt suoraa lähetystä Tripla-sketsisarjassa vuonna 2015. Tykkäsin siitä nopeasta reagoinnista. Kun kaikki menee nappiin, se on todella palkitsevaa”, sanoo uutena Putous-näyttelijänä aloittava Antti Tuomas Heikkinen.

Putous 2020: Kuopus ja konkarit

Putous-näyttelijöiden kuopus on Linnea Leino, joka on näytellyt sarjoissa Dragonslayer666 ja Aikuiset. Tampereen näyttelijäntyön laitoksella opiskeleva Leino jännittää Putouksen suoria lähetyksiä.

”Sketsihahmoista suosikkini on Tanhupallo, jossa on jotain sellaista huumoria mikä itseäni nauratti paljon”, Leino kertoo.

Malla Malmivaara on näytellyt sarjoissa Kimmo, Mustat lesket ja Suden hetki. Välillä viihdepuolelle heittäytymistä pelännyt Malmivaara ei usko, että Putous leimaisi näyttelijää.

”Työt ovat lipsahtaneet draaman puolelle, joten tuntuu vapauttavalta lähteä irrottelemaan tämmöistä”, Malmivaara sanoo.

Sketsihahmonsa Malmivaara haluaa rakentaa niin, että se olisi ihanan tunnistettava sekoitus oikeaa ihmistä ja sitä, että voi laittaa kunnolla nupit kaakkoon.

Heikkinen on jo ehtinyt kriisiytyäkin sketsihahmonsa kanssa.

”Hahmoa rakennetaan pääosin yksin. Olen kirjoittanut sitä jo niinkin paljon, että eka kriisi tuli jo. Mietin, että pitäisiköhän tämä vaihtaa pois, mutta se on normaali taiteellinen kriisi, että hahmo lakkaa naurattamasta itseään.”

Jani Volasen vaikutus

Jyväskylästä kotoisin oleva Antti Tuomas Heikkinen halusi näyttelijäksi jo ihan pienenä. Teatterikorkeakouluun hän pääsi viidennellä yrittämällä.

Heikkinen on nähty elokuvissa Hevi reissu ja Juice. Merkittävä työ oli myös nimirooli komeassa Itkisitkö onnesta – tarina Gösta Sundqvistista -kuunnelmassa.

Koko kansan tietoisuuteen Heikkinen nousi viimeistään menestyssarja M/S Romanticin myötä. Sen tekijä Jani Volanen on mies, joka keksi myös Putouksen. Häntä Heikkinen kehuu estoitta.

”Kun ensimmäisen kerran sain M/S Romanticin tekstin luettavaksi, niin kyllä se nauratti ja itketti. Silloin ajattelin, että tässä ollaan jonkun aidon äärellä. Jani Volanen oli loistava ohjaaja, joka teki juuri sellaista kuin hän halusi.”

M/S Romantic

M/S Romantic -sarja on Jani Volasen käsialaa. © Yle kuvapalvelu

Volanen jätti Putouksen jo ensimmäisen kauden jälkeen. Putouksen tekijät ovat vaihtuneet muutenkin tasaisin väliajoin. Ehkä juuri siitä löytyy ohjelman elinvoima.

Uusien näyttelijöiden ja kirjoittajien tyyli on aina vähän erilaista kuin aiempien.

Mitkä mahtavat olla vuoden 2020 Putouksen tekijöiden komediabravuurit? Linnea Leino arkailee vielä vastauksensa kanssa.

”En ole vielä löytänyt sitä timanttia sieltä”, hän sanoo.

Malmivaara puhuu mielentilasta, itsensä säikäyttämisestä ja harhauttamisesta, vapauttavasta irrottelemisesta. Heikkinen on kiinnostunut murteista.

”Luulen olevani niissä ihan hyvä. Olen kiinnostunut niistä ja siitä, miten murteet vaikuttavat ihmisten luonteeseen. Katsotaan, pääsenkö käyttämään niitä Putouksessa.”

Uusi Putous nähdään lauantai-iltaisin tammikuusta 2020 alkaen.

Putous, la 18.1. klo 19.30 Mtv3

Lue myös: Putouksen uusi kausi käynnistyy – Jenni Kokander löysi sisältään kilpailuvietin

X