TV-ensi-illassa Tarzanin legenda: Pääosissa Alexander Skarsgård ja Samuel L. Jackson

Jaa artikkeliTilaa Seura
Tarzanin legenda
Ruotsalaisnäyttelijä Alexander Skarsgård on Tarzan ja Samuel L. Jackson todelliseen hahmoon perustuva George Washington Williams.

Harry Potter -ohjaaja David Yatesin virkeä päivityshanke kompastuu lähinnä juoniviritelmän korniuksiin. Siirtomaaherra (Christoph Waltz) saa petkutettua lordi Claytonin alias apinoiden Tarzanin (Alexander Skarsgård) Kongoon, sillä Belgian kuningas tarvitsee riistobisnesten rahoittamiseksi Oparin timantit. Samuel L. Jacksonin istuttaminen matkatoveriksi Afrikkaan tuo vinkeän kulman tarun uudelleentarkasteluun.

Skarsgårdin (True Bloodin moderni vampyyri) hahmo tuntuu rajusti kuntoilleenakin sliipatulta. Ehkä Tarzaniin on liimattu kolonialismin ajan mustavalkoisempi taju asioista. Digitaalinen viidakko-action ei ole aidompi kuin vanha studiojälki.

Satumaista, että valovoimaisten ruotsalaisten keskuudesta löytyi vielä Tarzankin. Jos suomalainen pääsisi esittämään edes Tarzanin liaaninnyörittäjää, lehdet eivät muusta kirjoittaisikaan. Aikoinaan tosin huhuttiin, että Tapio Rautavaarasta kaavailtaisiin Johnny Weissmullerin seuraajaa, mutta taas vain huhuttiin.

Tarzanin legenda, la 15.6. klo 21.00 Sub

X