Tytöt Dubaissa – aurinkoa ja luksusjuhlia on varoitus tyhjästä loistosta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Tytöt Dubaissa – aurinkoa ja luksusjuhlia.
Tytöt Dubaissa – aurinkoa ja luksusjuhlia. © Yle kuvapalvelu
Tytöt Dubaissa esittelee kolme 27–31-vuotiasta nuorta naista: Julian, Paulinan ja Natalin. Dokumentti syventyy Dubain kaupungin kulissien taakse.

Ruotsin yleisradioyhtiön dokkari kertoo ylellisessä Dubain kaupungissa työllistyvistä ruotsalaisista, joita on tuhansia. Näistä kai sentään vain osa on yökerhoemäntiä, joille maksetaan reilusti silkasta houkuttelevasta bailaamisesta.

Suomalainen dokumentti puisi varmasti ilmiötä monisanaisemmin, mutta eipä meikäläisillä tytöillä ole koskaan ollutkaan ruotsalaisvaaleaverikköjen veroista kysyntää vain olemaan edustavia. Tytöt Dubaissa (Dubaitjejer, 2019) esittelee kolme 27–31-vuotiasta nuorta naista: Julian, Paulinan ja Natalin.

Tytöt nauttivat, mutta vähitellen ohjelman rivinvälit sanovat Dubain viihdekeskusten haluavan länsimaisilta kaunottarilta löyhää käytöstä. Ainakin dokkari on varoitus tyhjästä loistosta. Kaksi tytöistä on niin naiiveja, että uskoo Yhdistyneiden arabiemiirikuntien naiskansalaisten viettävän huoletonta elämää. Kolmas, ainoa tummatukka Natali (kuvassa), taas kohtaa muslimimaailman koodit, kun ei yökerhotyttönä kelpaa marokkolaisen poikaystävänsä vanhemmille.

Tytöt Dubaissa – aurinkoa ja luksusjuhlia, ma 12.4. klo 20.20 Yle Teema & fem

Lue myös: Unkarin kulttuurisota: Dokumentti vastarintaliikkeestä Viktor Orbánin toimia vastaan

X