UEFA Super Cup pelataan nyt Tallinnassa: Kaataako Real Madrid ilman Ronaldoa Atléticon?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© mvphotos

Eurooppalaisen jalkapallokauden avausotteluna on pelattu UEFA Super Cup vuodesta 1972 lähtien. Nykyisin ottelussa kohtaavat Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat. Tämän vuoden ottelu pelataan Tallinnassa 11 000 katsojaa vetävällä A. Le Coq Arenalla. Vastakkain ovat kolmannen kerran putkeen Mestarien liigan voittanut Real Madrid ja Eurooppa-liigan nimiinsä vienyt Atlético Madrid.

Se, että finaalissa kohtaa kaksi espanjalaista joukkuetta ei ole mikään yllätys. Real Madrid ja Barcelona ovat voittaneet Mestarien liigan 2010-luvulla yhteensä kuusi kertaa ja Eurooppa-liigan voittoa on juhlinut espanjalaisjoukkue 2010-luvulla viisi kertaa. Espanjan liiga haastaakin ainakin kärkijoukkueiden osalta Englannin liigan maanosan kovimpana sarjana.

Ottelun asetelmat ovat kiinnostavat. Eurooppaa itsevaltiaan ottein viime vuodet hallinnut Real Madrid on kokenut kesän aikana melkoisen muutoksen. Ensin lähti valmentaja Zinédine Zidane ja sitten Cristiano Ronaldo siirtyi Juventukseen. Valmentajaksi on tullut kohusiirrolla Julen Lopetegui, joka joutui jättämään Espanjan maajoukkueen pestin paljastuttua vain päiviä ennen MM-kisoja. Ronaldon tilalle ei ainakaan lehden painoon mennessä ole ostettu korkean profiilin korvaajaa. Ottaako siis Gareth Bale haluamansa paikan avauskokoonpanon maalitykkinä? Atlético taas jatkaa temperamenttisen Diego Simeonen komennossa. Työrauhaa hänelle tuo tähtihyökkääjä Antoine Griezmannille (kuvassa) kesällä kirjoitettu pitkä jatkosopimus.

 

K15.8, klo 21.30, Sub

 

X