Ulkolinja-dokumentti Venäläistä rakkautta liikkuu patriarkaalisista arvoista polyamoriaan

Jaa artikkeliTilaa Seura
Venäläistä rakkautta
Venäläistä rakkautta -dokumentissa nähdään, miten Venäjällä perinteiset perhearvot ovat kunniassa: mies on perheen pää, eikä rajuakaan perheväkivaltaa pidetä tuomittavana. Samaan aikaan suurkaupungeissa kuten Pietarissa nuoremmat vaativat tasa-arvoa seksuaalivähemmistöille.
Luvut Venäjältä järkyttävät aina. 70 prosenttia avioliitoista päättyy eroon, 40 prosenttia lapsista kasvaa ilman isää. Perheväkivalta dekriminalisoitiin lailla vuonna 2017. Joka päivä 40 naista kuolee kumppaninsa väkivallan uhrina.

Venäläistä rakkautta on ranskalaisdokumentti, jonka aiheina ovat naiset ja parisuhteet, rakkaus ja seksi. Valtio palkitsee synnytystalkoista, mutta moni nuori äiti jää yksin kasvattamaan lapsia. Kamera seuraa konservatiivisia ja patriarkaalisia arvoja korostavia ortodoksihäitä; Venäjän toiselta laidalta, jossa kulttuuriset seka-avioliitot ovat yleisiä, esitellään aivan toisenlaiseen asemaan päässyt venäläisvaimo.

Suurkaupungeista löytyy polyamorian toteuttajia ja seksuaalisen vapauden esitaistelijoita. Moskovan ensimmäisissä kinkyjuhlissa voi toteuttaa turvallisesti mielihalujaan, jos on varaa sisäänpääsyyn.

Haastatteludokumentti toistaa joitain ajatuksiaan ja musertavia lukuja, mutta opintojen äidiksihän kertausta sanotaan. Ja lopuksi palataan perheväkivaltaan.

Ulkolinja: Venäläistä rakkautta, to 5.8. klo 22.15, TV1

X