Ulkolinjan Vankina Kanarialla -dokumentti antaa äänen siirtolaisongelmalle, jonka helpottaminen on näyttäytynyt vaikeaksi

Jaa artikkeliTilaa Seura
Vankina Kanarialla
Dokumentti on nähtävissä Areenassa jo nyt. © Yle
Kun koronavuonna matkanteko Välimeren yli Eurooppaan vaikeutui, suuntasi yhä useampi siirtolainen Kanariansaarille. Saarille tuli vuonna 2020 yli 22 000 ihmistä Afrikan mantereelta. He eivät pääse eteenpäin, vaikka haluaisivat.

Sosiaalisessa mediassa levitetyt väärät tiedot kannustivat monia afrikkalaisia pyrkimään Eurooppaan. Helpoksi ponnahduslaudaksi kuviteltiin Kanarian saaria, jonne pyrittiin veneillä ja jopa uimalla.

Lukemattomat hukkuivat matkalla. Vuonna 2020 yli 22 000 siirtolaista pääsi Kanarialle, jossa heidät kuitenkin siivottiin pois näkyvistä, jätettiin laitureille tai piilotettiin halpahotelleihin. Luvat ovat kortilla, pimeitä töitä saattaa saada orjapalkalla, sosiaalisilta ongelmilta on vaikea välttyä. Mutta joitakuita onnistaa ja elämä saa uuden käänteen, kiitos myös yksilöiden lähimmäisenrakkauden.

Pertti Pesosen dokumentti antaa lukuisine haastatteluineen kasvot siirtolaisongelmalle, jota Eurooppa havahtuu tunnustamaan, mutta jonka helpottamiseksi ei tunnu löytyvän keinoja tai tahtoa.

Ulkolinja: Vankina Kanarialla, torstai 29.7. klo 22.20, TV1

Lue myös: Ulkolinjan Kiina vastaan Taiwan -dokumentti avaa maiden ongelmallista suhdetta

X