Unelma-asunto Espanjassa -sarjassa etsitään kämppiä rujon kauniissa Fuengirolassa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kiinteistönvälittäjät Kirsi Oras ja Markus Aho etsivät uutuussarjassa suomalaisille unelma-asuntoja Aurinkorannikolta. © Riitta Sourander
Kiinteistönvälittäjät Kirsi Oras ja Markus Aho etsivät uutuussarjassa suomalaisille unelma-asuntoja Aurinkorannikolta. © Riitta Sourander
Kiinteistönvälittäjä Kirsi Oras viihtyy rujon kauniiksi kuvailemassaan Fuengirolassa ja etsii uutuusohjelmassa ihmisille unelma-asuntoja sen ympäristöstä.

Vielä viime vuosikymmenellä kiinteistönvälittäjä Kirsi Oras ei olisi voinut kuvitellakaan, että hän olisi mukana ohjelmassa, jossa kiinteistönvälittäjät etsivät ihmisille asuntoja Espanjan Aurinkorannikolta. Itse asiassa hän ei olisi voinut edes kuvitella asuvansa ja omistavansa yrityksen Aurinkorannikon sydämessä Fuengirolassa.

Ensimmäinen kosketus Fuengirolaan oli niin karu, että Oras halusi kaupungin juna-asemalle saavuttuaan hypätä saman tien paluujunaan. Kolme vuotta myöhemmin hän kuitenkin pakkasi matkalaukkunsa ja muutti Aurinkorannikolle välittämään kiinteistöjä.

”Fuengirolahan ei ole mikään arkkitehtoninen jumalluomus, ja minä olen visualisti ja tykkään kauniista asioista. Olen kuitenkin jo vuosia sitten oppinut näkemään kaupungin rujon kauneuden. Fuengirola on hyvin elävä ja aito, ei mikään kiiltokuvapaikka”, Oras kuvailee.

Lähtö vaati mietintäaikaa

Oras muutti Fuengirolaan 2017, ja viitisen vuotta myöhemmin häntä pyydettiin mukaan Unelma-asunto Espanjassa -ohjelmaan.

”Puhelinsoitosta se alkoi, niin kuin yleensä kaikki elämässäni. Puhelimeni myös soi paljon ja olen huono sanomaan ei, joten huomaan päätyväni mukaan kaikenlaiseen.”

Tv-ohjelmaan lähteminen ei kuitenkaan tuntunut välittömästi omalta jutulta.

”Pyysin miettimisaikaa. Puhuttuani asiasta myös kotijoukkojen kanssa totesin, että tämä on aivan huikea mahdollisuus. Olen aina tykännyt kokeilla uusia juttuja, joten hulluhan olisin, jos en tähän tarttuisi”, Oras kertoo.

Ja niin Oras päätyi toiseksi päähenkilöksi Unelma-asunto Espanjassa -ohjelmaan, jossa kaksi kiinteistönvälittäjää etsii suomalaisille näiden unelmien koteja ja loma-asuntoja.

Kussakin jaksossa on uudet asunnon hakijat, jotka esittelevät toiveensa, reunaehtonsa ja budjettinsa. Tämän jälkeen välittäjät ryhtyvät töihin.

Lue myös: Saila ja Eero viettävät talvet Fuengirolassa: ”Mielikin on kepeämpi auringossa”

Verinen kilpailu ei kannata

Oraksen lisäksi unelma-asuntoja ohjelmassa metsästää hänen kollegansa Markus Aho. Kumpikin esittelee jakson lopuksi kaksi löytämäänsä kohdetta ja asiakas valitsee kohteista sen, joka vastaa parhaiten hänen unelmaansa. Tämän asunnon löytänyt välittäjä kruunataan jakson voittajaksi.

Kilpakumppani Markus Aho oli Orakselle uusi tuttavuus.

”Tiesimme toki toisemme, mutta emme jostain syystä olleet koskaan törmänneet. Ohjelman kuvauksissa meistä tuli oikein hyvätkin ystävät”, Oras kertoo.

Kumpikaan ei suhtautunut ohjelman kilpailulliseen asetelmaan liian vakavasti.

”Totta kai molemmat halusivat voittaa; hyvän myyjän nälkä tyydyttyy siinä, että hän voittaa ja saa kaupat eteenpäin. Emme kuitenkaan kilpailleet mitenkään verisen vakavasti, vaan se oli enemmänkin sellaista keskinäistä kisailua ja sanailua. Kyllä me aina halataan ja pussataan, kun nähdään”, Oras naurahtaa.

Oras jatkaa, ettei kollegan kanssa olisi Aurinkorannikolla järkevääkään joutua kahnauksiin.

”Suomessahan välittäjä hoitaa useimmiten itse kaiken alusta loppuun, mutta täällä asunnon etsintä ja myynti on kuin tippaleipä. Muiden kanssa on osattava verkostoitua ja tehdä yhteistyötä. Kusipäälinjalla ei pärjää.” 

Unelma-asunto Espanjassa, keskiviikko 8.2. klo. 20.00, MTV3

X