Uotinen tanssii ja soi – Dokumentti kertoo Jorma Uotisen uran eri vaiheita

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kuuma kesä: Uotinen tanssii ja soi
Kuuma kesä: Uotinen tanssii ja soi. © Yle kuvapalvelu
Vuonna 2003 valmistunut dokumentti Uotinen tanssii ja soi kuvaa nimensä mukaisesti Uotista Kuopiossa kesänä, jolloin hän on juuri aloittanut tanssifestivaalin taiteellisena johtajana.

Yle esittää Jorma Uotisen 70-vuotispäivän kynnyksellä kaksi otosta hänen uransa eri vaiheista: dokumentin Uotinen tanssii ja soi sekä tanssiteoksen Jojo – lähtevä.

Vaikka mukana on pätkiä hienoista kansainvälisistä esityksistä, dokumentti keskittyy selkeästi päähenkilöönsä. Se on ajankuvaa vuosista, jolloin tanssitaiteilijasta ja kansallisbaletin johtajasta on kehkeytynyt koko kansan kuriton superjulkkis. Hän tekee mitä haluaa: vetää Aira Samulinin kanssa yhteistanssia Kuopion torilla ja laulaa omissa lauluilloissaan chansoneja.

Toisenlaisesta käännekohdasta Uotisen uralla muistuttaa hänen läpimurtoteoksensa Jojo, joka tuli ensi-iltaan Kansallisoopperassa tammikuussa 1978. Uotinen teki myöhemmin koreografiastaan myös uusia versioita ja esiintyi sen kanssa niin Pariisissa kuin Kuopio tanssii ja soi -festivaaleillakin.

Kuuma kesä: Uotinen tanssii ja soi, to 25.6. klo 23.21 Yle Teema & fem

Lue myös: Countrymusiikki -dokumenttikokonaisuus kertoo kantrin historiasta

X