Muovijäte tappaa jo mitä eristyneimmissä paikoissa – Ilmastonmuutos puhuttelee Sininen planeetta II -sarjan päätösjaksossa

Jaa artikkeli
© BBC / Yle Kuvapalvelu

Hienon Sininen planeetta II -sarjan viimeinen osa on erotettu erilliseksi ohjelmaksi tiedebrändi Prisman alle. Ratkaisu on osittain perusteltu, koska seitsemäs jakso poikkeaa näkökulmaltaan luontosarjan muusta sisällöstä. Nyt selvitellään ihmisen toiminnan vaikutuksia maailman meriin ja tavataan ihmisiä, jotka tekevät uutteraa pelastustyötä.

Ilmastonmuutos ja sen seurauksena uhkaava vesien pinnan nouseminen ovat olleet eniten otsikoissa. Myös vesistöjen saastuttaminen huolestuttaa. Jaksossa nähdään kuinka muovijäte tappaa jo mitä eristyneimmissä paikoissa. Liikakalastus ja ihmisen aiheuttama melu nousevat myös esille.

Uhkakuvien vastapainoksi ihminen on myös onnistunut muuttamaan toimintaansa niin, että kehityskulkuja on pystytty kääntämään. Toivottavasti myös tulevaisuuden päättäjäsukupolviin kuuluvat katsojat löytävät tämän tärkeän puheenvuoron, vaikkei se tulekaan tutulla Avara luonto -esityspaikalla.

Prisma: Sinisen planeetan tulevaisuus, ke 18.4. klo 19.00 TV1

X