Urheiludokumentissa Charismatic perehdytään laukkakisoja seuranneisiin dramaattisiin jälkimaininkeihin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Lajilegenda Chris Antley dokumentissa Charismatic.
Lajilegenda Chris Antley dokumentissa Charismatic. © mtv3
Amerikkalaisessa urheiludokumentissa seurataan Charismaticin, Chris Antleyn ja hevosvalmentaja D. Wayne Lukasin ponnisteluja voittaa ensimmäinen Triple Crown -mestaruus 21 vuoteen.

Amerikkalainen urheiludokumentti on täytettä, semminkin kun se on jo vuodelta 2011. Charismatic oli nuori ja suoritustasoltaan ailahteleva laukkahevonen, jonka maineikas valmentaja D. Wayne Lukas keksi pistää yhteistyöhön paluuta yrittävän Chris Antleyn (kuvassa) kanssa. Antley oli huumeisiin sotkeutunut jockey huipulta, lajilegenda.

Hyljeksitty kaksikko teki kuitenkin dramaattisen hienoa työtä vuoden 1999 Yhdysvaltojen laukkakilpailuissa. Siellä kovinta valuuttaa on kolmen kisan Triple Crown -kilpailusarja.

Koska rajua laukkaurheilua ei meillä rehdin ja jolkottavan ravin maassa harjoiteta, on toimivin katselukulma siinä, että ohjelma antaa tuulahduksen kiihkeästä, rahan reunustamasta laukkamaailmasta. Dokumentti ei pahemmin taustoita Antleyn saavutuksia ja etenemistä lajissa, vaan keskittyy legendan sortumiseen ja huumekuolemaan harvinaisen Triple Crown -kolmoisvoiton mentyä täpärästi sivu suun. Antley ei ole suomalaisille tarpeeksi tuttu pelkkään sensaatiopainotukseen.

ESPN dokumentti: Charismatic, ke 27.5. klo 22.35 Mtv3

Lue myös: Dokumentti: Projekti Todd Marinovich on henkilökuva amerikkalaisen pelinrakentajan elämästä

X