Uskomattomat koneet -sarjan ensimmäisessä osassa perehdytään aikoinaan maailman suurimman lentokoneen rakenteisiin ja tekniikkaan

Jaa kaverilleTilaa Seura
Uskomattomat koneet
© National Geographic

Boeing 747 oli aikoinaan maailman suurin lentokone, ja ensimmäinen, josta käytettiin lempinimeä Jumbo Jet. Konetyypin varhaisimmat mallit valmistuivat viisikymmentä vuotta sitten. Nyt ne ovat tulleet käyttöikänsä päähän.

NASA:n lentokoneinsinöörin Chad Zdenek juontaman kolmiosaisen sarjan ensimmäisessä osassa näytetään, miten Boeing 747 -konetta aletaan purkaa osiin. Siitä tehdään romurautaa, jota käytetään esimerkiksi oluttölkkien valmistamiseen.

Purkutyön ohessa Zdenek selittää havainnollisesti koneen rakenteeseen ja tekniikkaan liittyviä yksityiskohtia. Jos lentokonetekniikka vähääkään innostaa, niin sarja saattaa miellyttää. Mutta historiasta kiinnostuneelle katsojalle ulosanti on hivenen liian insinöörimäistä. Eikä Zdenek ole kovinkaan kaksinen juontaja. Seuraavassa jaksossa hän pääsee seuraamaan hiilivoimalan purkua. Viimeisessä jaksossa pannaan palasiksi ilmatyynyalus.

Uskomattomat koneet, ma 20.5. klo 22.00 National Geographic

X