Uusi brittijännäri Syyttömästi tuomittu: onko vaimonsa murhasta linnassa istunut sittenkin syyllinen?

Jaa kaverilleTilaa Seura
© Steffan Hill/Yle Kuvapalvelu

Brittiläiseltä tv-käsikirjoittaja Chris Langilta on meillä esitetty lähiaikoina kaksi sarjaa, erinomainen Minkä taakseen jättää ja vähemmän erinomainen Kiistämätön totuus.

Tyylillisesti neliosainen Syyttömästi tuomittu muistuttaa jälkimmäistä rikosmysteerin ja intensiivisen psykologisen draaman yhdistelmänä.

Vaimonsa murhasta tuomittu David Collins vapautuu seitsemän vankilavuoden jälkeen muotoseikan ansiosta. Hän vannoo etsivänsä todellisen syyllisen. Poliisit puolestaan aloittavat uuden tutkinnan, jonka tarkoitus on passittaa David takaisin kiven sisään. Komisario Kate Hudson (Angel Coulby) alkaa kuitenkin aavistella ettei alkuperäinen tutkinta ollut sääntöjen mukainen.

Davidin käly Alice suhtautuu lähes hysteerisesti Davidin vapautumiseen ja ajatukseen siitä, että hän saisi Alicelle uskotut lapsensa luokseen.

Syyttömästi tuomittu tarjoaa alleviivaavan musiikin tahdittamana tuttua brittijännitystä, joka on sujuvaa mutta ei omaperäistä. Davidia esittää Komisario George Gently- ja Isäni eläintarha -sarjoista tuttu Lee Ingleby (kuvassa), Alicea Rimakauhua ja rakkautta -sarjan Hermione Norris.

 

Syyttömästi tuomittu, 12.8, klo 22.00, TV1

 

 

X