Uusi Huuma on isompi, vauhdikkaampi ja helpommin lähestyttävä kuin entinen: ”Ei vanhan uudelleenlämmittelyä”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Huuma
Jenni Kokander, Roope Salminen ja Ernest Lawson ovat työskennelleet aiemmin yhdessä Putouksessa. ”Erkku ja Roope ovat veljeni viihdebisneksessä. En lähtisi tekemään näin isoa live-ohjelmaa kenen kanssa tahansa, mutta heihin voin luottaa. Tiedän, että pelaamme hyvin yhteen”, Kokander tiivistää. © Numi Nummelin / MTV
Jenni Kokander, Ernest Lawson ja Roope Salminen vakuuttavat, että tv:ssä nähdään tänä syksynä hyvin erilainen Huuma kuin viime vuosikymmenellä. Ohjelman ydin on kuitenkin edelleen yllätyksissä.

Juontaja Roope Salminen painottaa, ettei tämänsyksyinen Huuma ole vanhan uudelleenlämmittelyä, vaikka moni muistaakin samannimisen ohjelman viime vuosikymmeneltä.

Huuma perustuu brittiformaattiin Ant & Dec’s Saturday Night Takeaway, joka on pyörinyt tauotta yli 15 vuotta. Formaatti on kehittynyt valtavasti vuosien varrella. Me teemme ohjelmaa sen pohjalta, miltä se näyttää tänä päivänä”, Salminen sanoo.

”Britannian versio on toiminut ikään kuin testilaboratoriona meille. Parhaat osiot ovat säilyneet, ja mukaan on tullut paljon uutta. Hyvä formaatti vetää puoleensa lisää hyvää kuin magneetti”, jatkaa ohjelman toinen juontaja Jenni Kokander.

Salminen määrittelee, että uusi Huuma on isompi, vauhdikkaampi ja helpommin lähestyttävä kuin entinen.

”Tv-viihde ylipäätään on kehittynyt aika paljon. Mikä tahansa 15 vuotta sitten tehty näyttäisi tänä päivänä hitaalta. Toki toisaalta aika kultaa muistot. Jos nettikommentoijilta kysytään, tv oli parhaimmillaan 1800-luvulla ja sen jälkeen on tehty pelkkää paskaa”, Salminen vitsailee.

”Juontajien tasa-arvo on tärkeää”

Huumaa esitettiin MTV3-kanavalla edellisen kerran 2005–2009. Juontajina olivat Lorenz Backman ja Jaakko Saariluoma, jonka korvasi myöhemmin Heikki Paasonen. Niina Heralalla oli pienempi rooli miesjuontajien rinnalla.

Salminen korostaa, että tällä kertaa juontajakolmikko on kameran edessä tasa-arvoinen.

”Tämä oli meille kaikille tärkeää. Meillä ei ole erikseen äijien hommia ja muijien hommia”, Salminen sanoo.

Huuman keskeistä sisältöä ovat kisat ja yllätykset, joita järjestetään niin julkkiksille kuin ei-julkkiksillekin. Juuri näiden yllätysten paljastamista ohjelman kolmas juontaja Ernest Lawson odottaa eniten.

Osa yllätyksistä on kuvattu jo kesällä, osa tehdään suorassa lähetyksessä.

”Saatamme puhua yhtäkkiä suoraan kelle tahansa tv-katsojalle. Kannattaa siis miettiä, millaisissa kalsareissa lauantai-iltana kotisohvalla istuu”, Lawson virnuilee.

Yllätysten karsastaja käänsi kelkkansa

Etukäteen Lawson oli varautunut siihenkin, että kaikki yllätettävät eivät yllätyksistä ilahdu.

”Olen itse sellainen tyyppi, että minua on vaikea yllättää iloisesti. Olen esimerkiksi sanonut vaimolleni, että kerrot sitten etukäteen, jos aiot järjestää jotkut yllätyssynttärit. Huuman tekeminen on kuitenkin muuttanut käsitykseni, kun olen huomannut, kuinka suurella rakkaudella yllätyksiä suunnitellaan.”

”Ketään ei tehdä naurunalaiseksi. Ihmiset tilaavat meiltä räätälöityjä yllätyksiä läheisilleen, jotka vaikkapa kaipaavat piristystä tai ovat unelmoineet pitkään jostain asiasta”, Lawson kertoo.

Myös Jenni Kokander on tykästynyt Huumassa siihen, ettei ihmisiä pilkata tai kiusata. Hän uskoo, että istuisi sohvalla katsomassa ohjelmaa miehensä sekä 7- ja 12-vuotiaiden lastensa kanssa, jollei olisi ruudussa juontamassa.

”Tykkään siitä, kun voimme katsoa jotain ohjelmaa koko perheen voimin eikä kukaan katoa puhelimensa pariin. Se tuo mieleen kaikuja oman lapsuuteni lauantai-illoista”, Kokander kertoo.

Huuma, la 14.9. klo 19.30 Mtv3

X