Uusi jännityssarja Next tarjoaa potentiaalia kyberturvallisuuden ja teknologian parissa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Next -jännärisarjassa tutkitaan superälyn toimia, jotta voidaan estää koko maailmaa uhkaavaa katastrofia.
Next -jännärisarjassa tutkitaan superälyn toimia, jotta voidaan estää koko maailmaa uhkaavaa katastrofia. © FOX
Next -sarjan ensimmäisessä jaksossa asetelmia kehitellään kohtuullisen kiinnostavasti, mutta vasta jatko näyttää kuinka hyvin sarja onnistuu.

Uunituore jännityssarja Next nähdään Suomessa reilun viikon viiveellä Yhdysvaltojen alkuperäisesityksestä. Tarinan keskiössä on huippuälykäs mutta vainoharhainen Paul LeBlanc (John Slattery), teknologiajohtaja joka on joutunut sivuun omasta firmastaan.

Hän on kehittänyt tekoäly Nextiä, joka pystyy jatkuvasti kehittämään itseään. Tekoälyn koodin löytänyt tutkija kuolee epäselvissä olosuhteissa. Voisiko Next olla kuoleman takana? Yhdessä kyberturvallisuutta tutkivan organisaation erikoisagentin Shea Salazarin (Fernanda Andrade) kanssa LeBlanc alkaa tutkia superälyn toimia estääkseen koko maailmaa uhkaavan katastrofin.

Sarjan uhkakuvat ovat tuttuja monista elokuvista, kuten Terminatorista, 2001: Avaruusseikkailusta tai A.I. Tekoälystä. Nykymaailmassa teknologiapelot ovat kuitenkin lähempänä todellisuutta kuin ennen. Verkon kautta yksilöiden valvonta ulottuu jo pitkälle ihmisten yksityisyyteen.

Next, to 15.10. klo 22.00 Fox

Lue myös: Salisburyn myrkytykset käy draaman keinoin läpi Skripalien myrkytyksen tutkintaa ja seurauksia

X