Uusi Sherlock: The Abominable Bride -erikoisjakso sijoittuu poikkeuksellisesti 1890-luvulle

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Uusi Sherlock: The Abominable Bride
Sir Arthur Conan Doylen luomus, Sherlock Holmes, on aina ollut eriskummallinen ja edellä aikaansa. © Robert Viglasky / BBC/Hartswood / Yle
Erikoisjakso, jossa Holmes ja Watson seikkailevat 1800-luvulla, niin kuin Arthur Conan Doylen alkuperäisissä kirjoissa.

Yle on viime aikoina uusinut Mark Gatissin ja Steven Moffatin kehittelemää suosittua ja kiitettyä Uusi Sherlock -sarjaa, jota tehtiin 13 jaksoa vuosina 2010–2017.

Sarjassa on taitavasti yhdistelty nykyaikaa ja Sir Arthur Conan Doylen tarinoiden alkuperäisiä aineksia.

Kaikissa jaksoissa Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) ja tohtori John Watson (Martin Freeman) seikkailevat nykyajassa, paitsi nyt uusintavuorossa olevassa erikoisjaksossa Uusi Sherlock: The Abominable Bride eli Karmiva morsian (2016), joka vie parivaljakon Conan Doylen tarinoiden alkuperäiseen aikaan 1890-luvulle.

Emelia Ricoletti -niminen morsian ampuu itsensä, mutta sen jälkeen Ricolettin väitetään olevan elossa ja murhanneen useita miehiä. Onko kyse kostonhimoisesta aaveesta vai pirullisen taitavasta juonesta?

Karmiva morsian sekoittaa nokkelasti ja visuaaliselta ilmeeltään kiehtovasti vuotta 1895 ja nykyaikaa. Sarjan muiden jaksojen tapaan sekoittuvat myös unet, Holmesin huumehoureet ja todellisuus.

Unta, totta vai harhaa, siinä pulma, Holmesin lisäksi myös katsojalle. Holmesia ja Watsonia ovat vuosikymmenien mittaan esittäneet monet näyttelijät, mutta Cumberbatchia ja Freemania on kyllä vaikea ylittää.

Uusi Sherlock: The Abominable Bride, sunnuntai 31.7. klo 22.40, TV1

Lue myös: Oliko Sherlock Holmesin luoja Sir Arthur Conan Doyle aikakautensa täydellinen herrasmies vai murhaaja?

X