Uusia alkuja – Elokuva sijoittuu New Yorkin musiikkibisnekseen ja samalla kommentoi myös koko aikakautensa ja sukupolvensa indiekulttuuria

Jaa artikkeli
Mark Ruffalo ja Keira Knightley
Levy-yhtiön pomona työskennellyt Dan (Mark Ruffalo) ottaa lauluja tekevän Gretan (Keira Knightley) suojiinsa. © Andrew Schwartz / Yle Kuvapalvelu

Perustamastaan levy-yhtiöstä syrjään joutunut, perhe-elämänsäkin hölmöillyt ärhäkkä musiikkituottaja (Mark Ruffalo) löytää innoittavan lauluntekijän (Keira Knightley, joka opetteli kitaransoittoa roolia varten).

John Carneyn elokuva sijoittuu New Yorkin musiikkibisnekseen, mutta tokihan se samalla kommentoi myös elokuvateollisuutta ja yleensä koko aikakautensa ja sukupolvensa indiekulttuuria.

Näitä idealismin ja kaupallisuuden, itsensä löytämisen ja hukkaamisen teemoja tutkitaan niin kaavamaisin ja jopa naiivein kääntein, että leffa muokkautuu mainstream-viihteeksi omassa näennäisessä vaihtoehtomaailmassaan. Eittämättä resepti miellyttää monia, sillä siinä on enemmän häpeämätöntä romantiikkaa kuin piiloteltuakaan satiiria.

Uusia alkuja, la 2.6. klo 21.00 Tv2

X