Uutuussarja Eroja ja avioeroja on kuvaus naisista, jotka ponnistelevat yksityiselämänsä kanssa varjonaan pelkkiä avioeroja sisältävä työnsä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Eroja ja avioeroja
© Yle Kuvapalvelu

Abi Morgan on brittiläinen käsikirjoittaja, joka on viime vuosina kirjoittanut monia kiintoisia elokuvia kuten Rautarouva, Shame, The Invisible Woman ja Suffragette.

Hänen tv-sarjoistaan Yle on esittänyt viimeksi 1950-luvulle sijoittuvan The Hourin, mutta kiitetty poliisisarja River on nähty meillä vain suoratoistopalvelussa.

Morganin uutuussarja The Split eli Eroja ja avioeroja on hänen tyyliinsä vahvasti naisnäkökulmasta nähty kuusiosainen tarina perheestä, jossa sekä äiti että tyttäret ovat avioerojuristeja. Tyttäristä vanhin Hannah Stern (Nicola Walker, kuvassa) on jättänyt perhefirman, ja joutuu lenkkarimiljonäärin avioerojutussa äitiään Ruth Defoeta (Deborah Findley) vastaan.

Lisäjännitteen kuvioihin tuo Defoen perheen isä (Anthony Head), joka ilmestyy maisemiin jätettyään perheensä 30 vuotta aiemmin.

Eroja ja avioeroja on paikoin hieman saippuaoopperamainen, mutta silti kiitettävästi aisoissa pysyvä ja pintaa syvemmälle luotaava kuvaus naisista, jotka ponnistelevat yksityiselämänsä kanssa varjonaan pelkkiä avioeroja sisältävä työnsä.

Eroja ja avioeroja, ti 26.2. klo 19.00 Tv1

X