Uutuussarja Rakettitiedettä? esittelee kotivideoiden kreiseimmät temput ja kertoo niistä tieteelliset faktat

Jaa artikkeli
Ernest Lawson
Ernest Lawson esittelee nettivideoiden hölmöimmät temput sekä faktat niiden takana. © MTV

Kotivideosarja antaa hyvän tekosyyn kelata ihmisten kaatuilua. Asfalttiin iskeytyvä pää opettaa fysiikan lakeja. Liikevoiman nimissä esitetään skeittaushavereita ja kitkakertoimen alla autolla rässäämistä.

Rakettitiedettä? on kuin Hauskat kotivideot kuorrutettuna selkokielisellä tieteellä sekä havainnollistavilla videoilla ja animaatioilla. Juontaja Ernest Lawson puhuu kuin lapsille, opettajamaisesti hössöttäen.

Alkuperäistä sarjaa juonsi Top Gearistä tuttu, ivallinen Richard Hammond sen aloittaessa 2014. National Geographicin ohjelman tyyli on suomiversiota ilkeämpi, kuten pilkkaava nimikin Science of Stupid, tyhmien tiede, korostaa. Materiaalista on käännetty useita versiota esimerkiksi Hollantiin ja Puolaan.

Sampo Marjomaa on kehitellyt kuivia heittoja Hauskoille kotivideoille vuodesta 2005, joten tiedepuhekin voi jatkua pitkään harmittomana täyteohjelmana. Alkuperäissarjaa on tuotettu jo kuuden kauden ajan. Toivottavasti tieteessä edetään psykologiaan ja selitetään, miksi ihminen haluaa nähdä toisten kompastuvan.

Rakettitiedettä?, la 25.8. klo 21.00 Mtv3

X