Vaalitaisto 2.0: Dokumentti seuraa Mika Hostilan vaalikampanjaa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Mika Hosia Vaalitaisto 2.0
Verkostomarkkinoija Mika Hosia haluaa selvittää, mikä olisi hänen kampanjansa menestysresepti. © Jukka Koskinen/Yle Kuvapalvelu
Vaalitaisto 2.0 -dokkarissa seurataan kotkalaisen verkostomarkkinoijan Mika Hostilan vaalikampanjaa viime edustakuntavaalien aikaan.

Vaikka vielä ei netin kautta voi äänestääkään, on netti ja erityisesti sosiaalinen media käymässä yhä tärkeämmäksi vaalityössä. Somen kautta voi tavoittaa paljon enemmän potentiaalisia äänestäjiä kuin perinteisillä torien soppatykeillä.

Tästä on kyse Mikko Peltosen ja Pasi Riialin dokumenttielokuvassa Vaalitaisto 2.0.
Liike Nyt -kansanliikettä edustava Hostila lähtee siitä, että valituksi ei tulla pelkästään makkaraa toreilla jakamalla. Niinpä hänen ja muiden ehdokkaiden vaalityössä jokaisesta perinteisestä kampanjatoimesta laitetaan postaus myös someen, ja tekeepä Hostila nettiin myös vaalibiisin.

Dokumentti ei ole analyyttinen, vaan enemmän tapahtumia seuraava ja tallentava. Hostila vaikuttaa mukavalta ja empaattiselta kaverilta, joka on vaalitouhussa mukana koska aidosti haluaa muutosta. Some ei dokumentissa erityisesti korostu, Hjallis Harkimon Liike Nytin tie hieman epämääräisestä kansanliikkeestä populistiseksi protestipuolueeksi kylläkin.

Hostilaa ei sitten eduskuntaan valittu. Liike Nytin riveistä sinne nousi vain Harkimo.

Vaalitaisto 2.0, to 26.3. klo 19.00 Tv1

Lue myös: Unelma työstä -dokumentti käsittelee viiden seurattavan työtilanteen muuttumista

X