Väärän vänkyrä talo – Kiehtova tarina Agatha Christien faneille

Jaa artikkeliTilaa Seura
Väärän vänkyrä talo, kuvassa Glenn Close.
Väärän vänkyrä talo, kuvassa Glenn Close. © Stage 6 Films / Yle
Vuonna 1949 julkaistu Väärän vänkyrä talo on yksi monista dekkareista, joille Agatha Christie antoi nimen vanhan lastenlorun mukaan. Tarinassa ei esiinny Hercule Poirot tai neiti Marple.

Gilles Paquet-Brennerin 2017 ohjaamassa ja Downton Abbeyn käsikirjoittajana tunnetun Julian Fellowesin pääosin kirjoittamassa tv-versiossa Väärän vänkyrä talo –romaanin tapahtumia on hieman muunneltu ja siirretty ajassa eteenpäin 1950-luvun lopulle. Muutokset eivät ole sentään niin jyrkkiä kuin Sarah Phelpsin viimeaikaisissa Christien tv-väännöksissä.

Entinen diplomaatti ja nykyinen yksityisetsivä Charles Hayward saa entiseltä rakastetultaan Sophie Leonidesilta tehtävän selvittää kuka murhasi Sophien isoisän, tyhjästä miljonääriksi nousseen kreikkalaisen siirtolaisen Aristiden. Niinpä Charles vaeltelee Leonidesien valtavassa talossa ja jututtaa suvun toinen toistaan katkerampia jäseniä.

Fellowesin pisteliäs dialogi säkenöi paikoittain, mutta muuten Väärän vänkyrä talo on makuasia. Jos pitää Agatha Christiestä, se on kiehtova, jos ei, enemmänkin pitkästyttävä. Amerikkalaisvahvistukset Glenn Close (kuvassa),  Gillian Anderson ja Christina Hendricks tuovat hieman puhtia kuluneen oloisiin kuvioihin.

Väärän vänkyrä talo, la 10.4. klo 21.10 Tv1

Lue myös: Freud – tappajan mieli -sarjan juoni ei imaise mukaansa

X