Kohuttu sarja alkaa! Mitä tapahtui Terhi Kokkoselle Vain elämää -ohjelmassa?

Jaa artikkeliTilaa Seura
Vain elämää -sarja
© Petri Aho / kuvapalvelut.com
Hymyt hyytyvät Vain elämää -sarjan uudella kaudella, kun Terhi Kokkonen kieltäytyy tilittämästä tuntojaan. Musiikkileirin vaikeneminen on lähellä.

Terhi Kokkonen kuvitteli menevänsä musiikkiohjelmaan, hän kertoi huhtikuussa Helsingin Sanomien Kuukausiliitteelle. Ohjelman nimi ei valitettavasti ole Vain musiikkia.

Kokkonen oli innoissaan tehnyt versioita iskelmäveteraani Dannyn, Aikakoneen Sanin, ex-PMMP-solisti Mira Luodin, Happoradion Aki Tykin, herkistelijälaulaja Kasmirin ja perussuomihahmo Arttu Wiskarin kappaleista. Kuudesta versioinnista saatiin kuvattua vain neljä, koska tuotantoryhmä lähetti Kokkosen pois.

”Kuvittelin, että se on minun käsissäni, minne vedän sen rajan, mitä puhun. Mutta tuollainen tosi-tv-ohjelma ei mene niin”, hän kertoi KuukausiliitteelleVain elämää -ohjelman vaatimus on, että esiintyjät avautuvat kappaleiden taustoista, ei muusikkokielellä vaan henkilökohtaisten kokemusten kautta.

Kokkosta oli pyydetty ohjelmaan useasti, ymmärrettävästi. Hänellä oli laulettuna ja sanoittettuina pari tusinaa hittejä yhtyeissään Ultra Bra ja Scandinavian Music Group. Kokkosen lähdöstä syntynyt otsikkotulva toi särön Suomen suosituimman tosi-tv-ohjelman kestohymyilevään julkikuvaan.

Iloinen illuusio

Vain elämää antaa vaikutelman, että tähdet ovat avoimempia kuin koskaan aiemmin. Silti 2012 alkaneen sarjan julkisuus on tarkkaan hallinnoitu. Kuvauksista kuulee huhuja hankalista hetkistä, mutta nämä eivät juuri leviä mediaan. Kulissien takaista maailmaa näytetään hyvin vähän, koska illuusiota iloisesta laululeiristä ei haluta rikkoa korostamalla tuotantoa.

Yhdistävät kriisit eivät haittaa. Ruotsissa laulaja Freddie Wadling kuoli ennen Så mycket bättren nauhoituksia vuonna 2016, joten sarjassa kuvattiin tribuuttijakso. Naapurissa sarja jatkaa yhdeksännelle kaudelle, ja ohjelman syntyvaltiossa Alankomaissa on esitetty kymmenen Beste Zangers -kautta vuodesta 2009.

Muualla formaatti alkaa olla kulutettu loppuun. Esimerkiksi Virossa riitti esiintyjiä neljäksi kaudeksi Laula mu laulua vuosina 2014–2015, ja Tanskassa Toppen af Poppenin julistettiin päättyvän seitsemänteen kauteen viime vuonna.

Nostattaako hyytävä laululeiri katsojalukuja – tuleeko vielä yhdeksäs kausi?

Suomen edellisestä, vanhat esiintyjät koonneesta kaudesta puhuttiin viimeisenä, mutta tässä sitä jälleen odotetaan uusia tulkintoja. Kokkosen draama saattaa pitää katsojalukuja niin korkealla, että yhdeksäs kausi kaavitaan vielä kasaan.

Kaikkien aikojen myydyimmistä artisteista olisi jäljellä Eppu Normaalin vastahakoinen Martti Syrjä, yhden hitin Joel Hallikainen, Hurriganesin eläköitynyt Remu Aaltonen ja Nightwishin erotetut laulajat. Täysosumia olisivat J. Karjalainen, Ville Valo tai Lauri Ylönen, mutta he eivät varmasti pyyntöihin vastaa, joten tuottajien pitää pommittaa televisiossa viihtyviä Arja Korisevaa ja Lordia.

Vain elämää, pe 27.4. klo 20.00 Nelonen

X