Valioliigan huippuottelu Chelsea – Manchester United Ylellä!

Jaa artikkeliTilaa Seura
Thibaut Courtois'n torjuntaotteita voi katsoa sunnuntaina TV2:ssa. © mvphotos

Englannin Valioliiga palaa pitkän tauon jälkeen Ylen kanaville, kun TV2 näyttää sunnuntaina suorana huippuottelun Chelsea – Manchester United. Brittifutiksen ylimmän sarjatason pelejä on edellisen kerran esitetty Ylellä 1990-luvulla.

Ylen sopimus kattaa Valioliiga-pelin lisäksi 28.10. näytetyn Serie A:n ottelun Milan-Juventus sekä myöhemmin esitettävät yhdet ottelut La Ligaa ja NHL:ää.

Mestaruutta puolustava Chelsea on tällä kaudella kärsinyt pari kirvelevää yllätystappiota (Burnleylle 2–3 ja Crystal Palacelle 1–2) ja lisäksi hävinnyt liigaa johtavalle Manchester Citylle (kotonaan 0–1). Voitto ManU:sta olisikin Antonio Conten valmentamalle joukkueelle tuiki tärkeä, jotta sijoitus sarjan kärkinelikossa säilyy. Vertailun vuoksi: viime kaudella Chelsea hävisi syksyn peleistään vain kaksi ja voitti ennätykselliset 13 ottelua peräkkäin.

Chelsean ykkösmaalivahti Thibaut Courtois (kuvassa) kuului liigamestaruuden takuumiehiin mm. torjumalla 16 nollapeliä, ja hän on jatkanut yhä varmoja otteitaan. Belgialaisveskarin sopimus ulottuu ensi kauden loppuun saakka, mutta huhut ovat siirtämässä häntä jo aiemmin Real Madridiin. Samaan seuraan on jo vuosikausia ollut menossa myös ManU:n espanjalainen maalivahti David de Gea.

ManU:n valmentaja José Mourinho on saanut viime aikoina rapaa niskaansa tylsän puolustusvoittoisesta taktiikastaan. Samalla on kuitenkin unohdettu, että liigan kärkisijoilla tiiviisti pysyvä ManU on tehnyt liigassa toiseksi eniten maaleja. Heiluttavatko Romelu Lukaku ja kumppanit sunnuntaina Chelsean maaliverkkoja?

Valioliiga: Chelsea-Manchester United, su 5.11. klo 18.05 TV2

X