Valioliigan tarina -dokumenttisarja on täynnä arkistojen helmiä

Jaa artikkeli
David Beckham © ALL3Media International Limited/Yle
David Beckham © ALL3Media International Limited/Yle
Neliosainen sarja kiinnostanee etenkin kaikkia niitä, jotka seurasivat englantilaista futista jo 90-luvun alussa. Yli sata vuotta nimellä 1. divisioona tunnettu sarja sai vuonna 1992 nimen Valioliiga, ja futiksessa alkoi uusi rahan aikakausi.

Valioliigan tarina on eräs syksyn kiinnostavimmista urheiludokumenteista.

Televisiosopimukset tahkosivat seuroille pinokaupalla puntia, pelaajien urheilullisuus saavutti modernin tason ja samalla mukaan astuivat myös miljoonien siirtosummat ja vuosipalkat.

Futaajista on Englannissa tehty tähtiä läpi vuosikymmenten, mutta vasta Valioliiga alkoi tuottaa kansainvälisiä supertähtiä kuin liukuhihnalta. Sarjan kannalta oli jättipotti, kun aikansa huippujoukkueessa Manchester Unitedissa pelasi hyvässä ja pahassa karismaattinen Eric Cantona.

Valioliigan synnystä ja taipaleesta kertoo uusi kiinnostava dokumenttisarja. Se on mielenkiintoista katsottavaa kaikille futisromantikoille ja nostalgiafaneille. Samalla runsas arkistomateriaali vuosikymmenten takaa tarjoaa runsaasti nippelitietoa brittifutiksen ystäville.

Valioliigan tarina: Pelistä bisnestä, to 21.10. klo. 20.00, TV2

Lue myös: Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecký ponnisti huipulle niukoista oloista: ”Rahalla tai ihonvärillä ei ole merkitystä”

Lue myös: Tutkimus: Jalkapalloileville tytöille tulee selvästi poikia useammin päävammoja – ”Näin kun pelaaja sai palloa puskiessaan aivotärähdyksen”

X