Vanhan tekniikan metsästäjät – Retroteknologiasta kiinnostuneet kaverukset kiertävät kirpputoreja

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Vanhan tekniikan metsästäjät. Kuvassa Bohus, Shaun ja jukeboksi.
Vanhan tekniikan metsästäjät. Kuvassa Bohus, Shaun ja jukeboksi. © Crooked Horse Productions / Yle kuvapalvelu
Vanhan tekniikan metsästäjät -sarjan matka alkaa Etelä-Kaliforniasta, mistä Bo ja Shaun löytävät kipeästi kunnostusta vailla olevan jukeboksin.

Kirpparienpenkomissarja ei kiinnosta yksinomaan kotoisen Vintage-valtakunta -sarjamme Tompan ja Miken kolmen kauden ystäviä, vaan hienosäätö on rockista ja 50–60-luvuista paremminkin 70–80-lukujen elektronisiin härpäkkeisiin. Ihmeellisiä ne ovatkin. Kanadalaissarja Vanhan tekniikan metsästäjät liikkuu ensin USA:ssa.

Painotus tulee jo Bohuš Blahutin ja Shaun Hattonin mukana. Juontajat ovat innosta soikeina törmätessään Lasonicin jykevään ghettoblaster-mankkaan, puhuvaan Gorgar-flipperiin tai Magnavox Odyssey -konsoliin, ensimmäiseen kotivideopeliin. Pelit ja lelut toki sykähdyttävät Vintage-valtakunnan Mikeäkin, mutta hän ei vain voi lipsua kasariestetiikan maailmaan. Vanhan tekniikan metsästäjät taas on sitä pullollaan loppugrafiikoita myöten.

Vempeleiden kattaus on nopealiikkeisessä sarjassa vaikuttava. Bohušin ja Shaunin aikeena on myydä runsaat kaappauksensa voitolla netissä. 14-osainen ihastuttavuus ja lapsellisuus näytetään yhtä soittoa peräkkäisinä päivinä.

Vanhan tekniikan metsästäjät, ti 9.6. klo 17.00 Yle Teema & Fem

Lue myös: Korut – Neliosainen dokumenttisarja korujen kulttuurihistoriasta

X