Verkon tv-aarteet – Kesän suoratoistotarjonta syynissä

Jaa kaverilleTilaa Seura
Chernobyl
Chernobyl. © HBO Nordic
Keskikesällä uusintoja täynnä olevasta tv-tarjonnasta voi olla vaikea löytää katsottavaa. Kokosimme nipun uutuussarjoja ja unohdettuja helmiä, joita kannattaa katsoa kesälomalla vaikka laiturin nokassa.

Todellisiin tapahtumiin perustuva: Chernobyl

Keväällä HBO:n ohjelmistoon tullut Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta kertova sarja on ahdistavan vangitsevaa katsottavaa. Se on vavahduttavaa historiafiktiota, joka kuvaa jäykän autoritaarisen neuvostojärjestelmän alaisuudessa toimivien asianosaisten ponnisteluita pelastustöissä. Jared Herris, Stellan Skarsgård ja Emily Watson näyttävät inhimilliset tunteet vähäeleisen upeasti. Sarjan merkitystä vain korostaa se, että kriitikot ovat pyrkineet löytämään kerronnasta virheitä.

Chernobyl, HBO Nordic

Katso myös

Escape from Dannemora (HBO Nordic) Ben Stillerin ohjaama kuvaus vankilapaosta.

Manhunt: Unabomber (Netflix)

Rikossarja: Line of Duty

Brittisarja on mennyt Suomessa vähän ohi, vaikka se on yksi viimeisen vuosikymmenen parhaista poliisisarjoista. Ensimmäinen kausi (2012) koukuttaa välittömästi. Poliisin sisäinen tutkinta ottaa kohteekseen vuoden poliisina palkitun rikoskomisarion, jonka ryhmä saa aikaiseksi vähän turhan hyviä tuloksia. Tiiviit viiden tai kuuden jakson mittaiset kaudet ja henkilövetoinen kerronta pitävät kokemuksen intensiivisenä. Viides kausi esitettiin juuri Britanniassa.

Line of Duty, Ruutu plus (kaudet 1-4), C More (1-2)

Line of Duty

Line of Duty. Steffan Hill 2013

Katso myös

City on a Hill (HBO Nordic) Kevin Bacon loistaa kyynisenä korruptiopoliisina 90-luvun Bostonissa.

Bodyguard (Netflix)

Komediaa: Sunnuntailounas

Suomen parhaan komediakirjoittajan Atte Järvisen sitcom jatkuu toisen kauden jaksoilla. Jaksorakenne on yksinkertainen: aikuiset lapset (Elena Leeve, Santtu Karvonen, Jarkko Niemi ja Samuli Niittymäki) kokoontuvat itsekeskeisen isänsä (Taneli Mäkelä) luokse purkamaan viikon tapahtumia. Tytär yrittää edustaa järjen ääntä, mutta miesten elämänkohtalot heiluvat hulluuden rajamailla. Karikatyyreinäkin hahmot kertovat paljon aikamme yhteiskunnasta.

Sunnuntailounas, C More

Sunnuntailounas

Sunnuntailounas. HMG valokuva / Hanna-Maria Gronlund

Katso myös

Jättekiva (Elisa viihde) Parisuhdekomediaa yli kielimuurin.

After Life (Netflix) Kirpeän kaunis musta komedia leskimiehestä.

Naisnäkökulmaa: Quicksand

Malin Persson Gioliton Suurin kaikista -bestselleriin perustuva ruotsalaissarja on aiheeltaan pysäyttävä. 17-vuotias Maja on jäänyt henkiin kouluammuskelussa. Järkytys kasvaa entisestään, kun Majaa syytetään murhista. Takaumien kautta esitetään tragediaan johtaneet tapahtumat, joissa esiin nousee yläluokan kyynisen pinnallinen avuttomuus ihmissuhdeongelmien edessä. Raha ei korvaa vinoutunutta vanhemmuutta, eikä sääli pelasta eksynyttä ihmistä.

Quicksand, Netflix

Quicksand

Quicksand. Johan Paulin / Netflix

Katso myös

The Good Fight (HBO Nordic, Viaplay kaudet 1-2)

Sally4ever (HBO Nordic)

Suomalaista laatua: Kaikki synnit

Dokumenteillaan vakuuttaneen Mikko Ronkaisen (Laulu koti-ikävästä) fiktiodebyytti on vangitseva. Oulun kupeeseen fiktiiviseen Varjakan kuntaan sijoittuva sarja alkaa murhamysteerinä, jonka avulla katsoja houkutellaan tutustumaan lestadiolaisuuden hallitsemaan yhteisöön. Syntymäseudulleen palaava rikostutkija Lauri Räihä (Johannes Holopainen) kamppailee menneisyytensä ja homoutensa kanssa. Etsivä Sanna Tervo (Maria Sid) harrastaa irtosuhteita, eikä ole onnistunut äitinä.

Kaikki Synnit, Elisa viihde

Kaikki synnit

Kaikki synnit. Elisa viihde

Katso myös

Bullets (Elisa viihde) Krista Kosonen ja Tommi Korpela huumekaupan koukeroissa.

M/S Romantic (Areena) Ruotsinlaivalla on tunnelmaa.

X