Verta Wienissä on koskettava ja absurdi dekkarisarja – Sarjan takana Uusi Sherlock -menestyssarjan tekijöitä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Verta Wienissä
Rikoskomisario Oskar Reinhardt (Jürgen Maurer, kuvassa oik.) saa kumppanikseen nuoren lääkärin Max Liebermannin (Matthew Beard, vas.). © Petro Domenigg/Yle
Verta Wienissä on 1900-luvun alkuun sijoittuva kiinnostava ja ironinen rikossarja.

Wien vuonna 1909. Nainen löytyy kuolleena suljetusta huoneesta. Tutkimukset pitäisi suorittaa vaivihkaa, mutta tapaus vuotaa julkisuuteen, ja poliisihallinto äksyilee tutkijalleen.

Rikoskomisario Oskar Reinhardt (Jürgen Maurer, kuvassa oik.) saa kumppanikseen nuoren lääkärin Max Liebermannin (Matthew Beard, vas.). Tämä on monien harmiksi innostunut Sigmund Freudin uusista ajatuksista, ja osaa jo tehdä teräviä huomioita ja päätelmiä ihmisiä tarkkailemalla.

Uusi Sherlock -sarjan tekijöiltä

Englantilais-itävaltalainen sarja pohjautuu lontoolaisen psykologin ja kirjailijan Frank Tallisin rikosromaaneihin. Sarja muistuttaa, selkeästi ja tarkoituksella, muita televisiotöitä, kuten osin samojen tekijöiden menestystä Uusi Sherlock.

Vallan trendikästähän on yhdistää historiaa ja tiedettä, menneiden aikojen tapakulttuuria ja nykypäivää ennakoivaa rikostutkintaa. Verta Wienissä on kiinnostava ja koskettava, absurdilla ja ironisella lisäkosketuksella.

Raha häiritsee poliisityötä, valtaa käytetään vastuuttomasti ja yhteiskunnallinen juutalaisvastaisuus nostaa koko ajan päätään.

Verta Wienissä su 18.4. klo 21.55  Yle Tv1

X