Vesa-Matti Loirin tähdittämä elokuva Rakastunut rampa sijoittuu kansalaissodan jälkilämpöihin

Vesa-Matti Loiri näyttelee monivaivaisesta timpuria Sakris Kukkelmania.
Vesa-Matti Loiri näyttelee monivaivaisesta timpuria Sakris Kukkelmania. © Yle kuvapalvelu
Rakastunut rampa -draamakomedian juttu on surkean romanssin kuvaus aatteellis-psykologisen hienosäädön jäädessä roikkumaan.

Rakastunut rampa kertoo monivaivaisesta timpurista Sakris Kukkelmanista (Vesa-Matti Loiri), jonka sekava, ylpistelevä minäkuva perustuu pinnalliseen filosofoiden tuntemukseen. Romahdus seuraa, kun rujo mies rakastuu epämääräiseen Nelmaan (Leena Uotila). Vammaisuudestaankin pilkatun Kukkelmanin torjutuksi tulemisen tuska kärjistyy parin yhteiselämässä.

Kunnianhimoa piisasi, mutta ensikertalaisten ohjaajien Esko Favénin ja Tarja Laineen suunnitelmat supistuivat. Varat riittivät hädin tuskin elokuvan leikkaamiseen. Loirin venyvyys tekee silti vaikutuksen.

Rakastunut rampa, ti 14.1. klo 21.55 Yle Teema & Fem

Lue myös: Elämältä kaiken sain -komedia on räätälöity suoraan Vesa-Matti Loirin näyttelemälle hahmolle