Viikon nettitärpit: Pohjoismaista rikostoimintaa, feminististä huumoria ja avaruuskomediaa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kristoffer Joner sarjassa Koneisto, viikon nettitärpit.
Kristoffer Joner sarjassa Koneisto. © Anders Nicander
Nettitärpit yllättävät jälleen tarjonnallaan. Viikolla tarjolla Koneisto, Hannah Gadsbyn show Douglas, sekä avaruuskomediaa Steve Carellin johdolla.

TV-maailman nettitärpit tarjoaa viihdettä myös verkossa.

Viaplayn uuden kahdeksanosaisen alkuperäissarjan Koneiston tapahtumat sijoittuvat Norjan ja Ruotsin raja-alueelle. Tavallinen perheenisä Olle (Kristoffer Joner, kuvassa) herää autolautalta ilman muistikuvia edellisestä illasta. Vierellään hänellä on ase ja kassillinen rahaa. Ollen on selvitettävä mitä on tapahtunut ennen kuin virkavalta ottaa hänet kiinni.

Joner on Norjan suurimpia tähtinäyttelijöitä. Hänet on nähty mm. elokuvissa The Revenant ja Mission: Impossible – Fallout. Suomalaisväriä yhteispohjoismaiseen sarjaan tuovat Antti Reini ja Sampo Sarkola.

Koneisto, su 24.5. Viaplay

Feministisen koomikon paluu

Australialainen stand up -koomikko Hannah Gadsby on nousi ilmiöksi pari vuotta sitten, kun hänen edellinen komediaspesiaalinsa Nanette julkaistiin Netflixissä. Normaalina stand upina alkanut huumorituokio muuttui lopussa feministiseksi manifestiksi, jossa käsiteltiin sukupuolittuneita valtarakenteita, vähemmistöjen oikeuksia ja seksuaalista väkivaltaa.

Gadsby ilmoitti lopettavansa stand upin tekemisen, mutta onneksi näin ei käynyt. Nyt Netflixiin tulee Gadsbyn uusi show, hänen koiransa mukaan nimetty Douglas. Siinä jatketaan erilaisuuden kokemuksen pohtimista.

Douglas, ti 26.5. Netflix

Australialainen stand up -koomikko Hannah Gadsby.

Australialainen stand up -koomikko Hannah Gadsby. Netflix

Avaruuden puolustusvoimat

Koomikko Steve Carell (kuvassa) muistetaan parhaiten pitkään jatkuneen The Officen amerikkalaisversiosta. Uudessa komediasarjassa Space Forcessa hän näyttelee ilmavoimien kenraalia, joka saa johdettavakseen vasta perustetun yksikön: Yhdysvaltain avaruusvoimat. Paineet ovat kovat ja raketteja räjähtelee.

Johtajana Carellin näyttelemä kenraali Mark R. Naird on yhtä virkaheitto ja originelli kuin The Officen Michael Scott. Aisaparikseen Naird saa John Malkovichin näyttelemän tiedemiehen tohtori Adrian Malloryn. Carell on luonut sarjan yhdessä Greg Danielsin kanssa.

Space Force, pe Netflix

Koomikko Steve Carell komediasarjassa Space Force.

Koomikko Steve Carell komediasarjassa Space Force. Netflix

Lue myös: Viikon nettitärpit: Podcasteja kostosta, rikosdraamaa ja dokumentti elinkautiseen tuomitun armahduksesta

X