Viikon ohjelmatärpit: Yleisurheilua, oopperaa ja Spike Leen mysteerielokuva

Viikon ohjelmatärpit tarjoaa monipuolisesti urheilua, podcastia sekä ohjaaja Spike Leen elokuvan Da 5 Bloods, jota tähdittää Jasper Pääkkönen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Antti Holman ooppera.

Viikon ohjelmatärpit tarjoaa monipuolisesti urheilua, podcastia sekä ohjaaja Spike Leen elokuvan Da 5 Bloods, jota tähdittää Jasper Pääkkönen.
Teksti:
Onnimanni Liukkonen

Viikon ohjelmatärpit käynnistyy yleisurheilulla Lahdesta, jossa kilpaillaan koronatilanteesta johtuen erityisjärjestelyin. Lajeina ovat miesten 200 metrin ja naisten 100 metrin aitajuoksu, naisten korkeushyppy, keihäänheitto, 100 ja 600 metrin juoksut sekä miesten 800 ja 3000 metrin juoksut. Mukaan ovat ilmoittautuneet mm. Annimari Korte (kuvassa), Topi Raitanen, Elmo Lakka ja Oskari Mörö. Kisat selostaa Jussi Eskola ja asiantuntijana toimii Jarkko Finni. Ylen yleisurheilukesään kuuluvat myös heinäkuun puolivälissä käynnistyvä GP-sarja, Paavo Nurmi Gamesit ja Suomi–Ruotsi-ottelu.

Ylen yleisurheilukesä: Lahti, su 7.6. klo 19.15 Tv2

Annimari Korte ohjelmatärpit

Annimari Korte. Anssi Mäkinen

Ohjelmatärpit: Oopperaa Antti Holman podcastissa

Uudessa 8-osaisessa podcastissaan Antti Holma johdattaa kuuntelijat oopperan äärelle. Antti Holman oopperajuhlissa kerrotaan mm. kuinka oopperajuhlilla tulee käyttäytyä ja mitä kannattaa pakata käsilaukkuun. Holma myös hyräilee tuttuja aarioita hampaita pestessään, tiskatessaan ja tietenkin suihkussa.

Holma pyrkii purkamaan ennakkoluuloja, mutta antaa myös luvan vihata oopperaa. ”Jos lavasteet ovat hirveitä ja peruukit kampaamatta, laulajat törmäilevät toisiinsa ja tarinasta ei saa tolkkua, kannattaa sulkea silmät ja keskittyä musiikkiin”, toteaa Holma.

Antti Holman podcast, ti 9.6. Areena

Da 5 Bloods ohjelmatärpit

Da 5 Bloods. Netflix

Spike Leen Vietnam-elokuva

Suomessa otsikoihin nousi se, että ohjaaja Spike Leen BlacKkKlansmanissa näytellyt Jasper Pääkkönen on mukana myös tässä suoraan Netflixille tehdyssä elokuvassa Da 5 Bloods.

Elokuvasta ei ole etukäteen tihkunut paljonkaan tietoa. Se tiedetään, että juoni kertoo afroamerikkalaisista sotilaista, jotka palaavat Vietnamiin etsimään kaatuneen johtajansa jäänteitä. Salamyhkäisyys oli omiaan mahdollistamaan Episodi-lehden aprillipilasta liikkeelle lähteneen huhun, että Pääkkönen näyttelisi legendaarista suomalaissotilasta Lauri Törniä. Perjantaina selviää totuus Pääkkösen roolista.

Da 5 Bloods, pe 12.6. Netflix

Lue myös: Viikon nettitärpit: Pohjoismaista rikostoimintaa, feminististä huumoria ja avaruuskomediaa

X