Viimeiset vonkaleet -sarjassa painotetaan kantojen suojelua ja jasperpääkkösläistä asennetta seikkailukalastukseen

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Viimeiset vonkaleet
Sarjassa etsitään esimerkiksi esihistoriallista Pirarucua eli massiivista panssarilla päällystettyä valkoista sampea. © Untamed Productions
Cyril ja hänen tiiminsä aloittavat kovat ja vaaralliset tehtävät planeetan viimeisten jättiläiskalojen löytämiseksi, tutkimiseksi ja suojelemiseksi.

Kanadalaisella tv-kalamiehellä Cyril Chauquetilla on painoennätyksiä keihäsrauskuista Thaimaassa, monneista Espanjassa, meriahvenista Floridassa ja niin päin pois. Neljävitonen mies onkin voinut yhdistää huvin ja hyödyn sarjassaan Chasing Monsters (2015–2021).

Uutuussarjassa Viimeiset vonkaleet (Last Of The Giants, 2022) Cyril painottaa jokseenkin jasperpääkkösläistä asennetta seikkailukalastukseen – siis kantojen suojelua. Hän pyytää porukoineen jättikoon valkosampea Fraser Riverin vuoristojoen syvyyksistä Kanadassa. Vähiin käyneet megakalat, sammet, ovat vaikuttaneet tällä pallolla dinosaurusten ajoista.

Chauquet tavoittelee kahden metrin yksilöä, jotta meribiologi Colin Schwindt kiinnittää siihen seurantalaitteen, kun vonkale lasketaan pois. Sammen onkiminen on jykevää touhua. Intiaanipäällikkö jakaa oikeaoppisia syöntivinkkejä. Seikkailullisuuden dramatisointi kieltämättä hiukan huvittaa, sillä jopa nuotion sytytys lastuilla näyttäytyy sankareille jännitysmomenttina.

Viimeiset vonkaleet, sunnuntai 14.8. klo 19.00, National Geographic

X