Villit äidit kertoo keski-ikäisistä äideistä, jotka eivät osaa vanheta arvokkaasti

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Villit äidit -dokumentti
Villit äidit -dokumentti. © istockphoto
Toisinaan törmää tv-ohjelmiin, joista ei yrittämälläkään keksi mitään myönteistä sanottavaa. Villit äidit on nyt sellainen.

Villit äidit -dokumentti kertoo keski-ikäisistä äideistä, jotka eivät osaa vanheta arvokkaasti. Esimerkkejä epäarvokkaasta vanhenemisesta ovat työ eksoottisena tanssijana tai seksilelujen myyjänä, vähäpukeisena poseeraaminen, kavereiden kanssa juhliminen ja rintojensuurennusleikkaus. Nämä kaikki esitetään yhteismitallisina asioina, jotka ilmentävät sitä, että äidit ovat vieneet uuden vapautensa häpeälliselle tasolle. Ja kaiken kruunaa Arvostele mun illallinen -tyyppinen humoristinen kertojanääni. Että heh heh, kamalia kasvattajiahan nämä tällaiset ovat, mutta kylläpä onkin kiva ylenkatsoa heitä.

Jotkut dokumentin naisista vaikuttavat kieltämättä koko lailla piittaamattomilta kasvattajilta. Vuonna 2020 tuntuu kuitenkin kylmäävältä, että kasvatuksen piittaamattomuus selitetään äitien ”villeydellä”. Tämä dokumentti todella näyttää naiselle paikkansa: vain paska äiti käy baarissa.

Liv D: Villit äidit, ke 30.9. klo 22.10 Liv

Lue myös: Väkivallan anatomia -dokumentissa tutkitaan väkivallan juuria

X