Viulistista supermalliksi: Dokumentti uran ja mielikuvien rakentamisesta, ja osin myös itsensä löytämisestä

Jaa kaverilleTilaa Seura
Viulistista supermalliksi
© yle kuvapalvelu

Lontoossa kansainväliseen miljardööriperheeseen syntynyt viulisti Charlie Siem kertoo kuinka ystävyyden vaaliminen vaatii tylsienkin hetkien sietämistä ja aikaa, jota hänellä ei ole. Huippusoittajaksi kehittyminen vaatii paljon yksin tapahtuvaa harjoittelua. Siem on sujut asian kanssa, kutsui sitä sitten itsekkyydeksi, kuten hän totutusti hymyillen toteaa.

Soitto-opettaja luonnehtii 12-vuotiasta Siemia hauraaksi pojaksi, joka ei kestänyt vastoinkäymisiä. Menestyneen muusikon arjen seuraaminen soittoineen, bisnesneuvotteluineen ja edustustehtävineen laajentaa taiteilijakuvaa.

Julkikuvastaan korostetun tietoinen Siem on perinteisen komea nuorimies, jopa niin, että hän tekee sivu-uraa suurten muotitalojen mannekiinina.

Siemistä kertovan dokumentin eri näkökulmat antavat katsojan muodostaa oman käsityksensä tähdestä. Todennäköisesti Siem on hyväksynyt ohjelman. Dokkarissa onkin kyse uran ja mielikuvien rakentamisesta, osin myös itsensä löytämisestä, ei musiikinrakkaudesta. Siinä myös ohjelman arvo.

Dok: Viulistista supermalliksi, pe 9.8. klo 18.30 Yle Teema & fem

X