Voiko tätä syödä? Toisenlainen ruokaohjelma kurkottaa tulevaisuuteen

Jaa artikkeliTilaa Seura
Henri Alén ja Lauri Reuter, Voiko tätä syödä?
Henri Alén ja Lauri Reuter, Voiko tätä syödä? © Jussi Nahkuri/Yle
Tiistaina TV2:lla alkavassa Voiko tätä syödä? -sarjassa haetaan vastauksia haasteisiin kiinnostavan napakalla otteella.

Henri Alén on tuttu kasvo monista ruokaohjelmista. Usein niiden tyyli on ollut viihteellisen kaupallinen, kuten oman ravintolabisnesten ympärille rakennetussa Finnjävel – ravintola helvetistä -ohjelmassa. Nyt Alén lyö hynttyyt yhteen biotekniikan tohtorin Lauri Reuterin kanssa. Tuloksena on hieman toisenlainen ruokaohjelma, joka kurkottaa tulevaisuuteen.

Ihmiskunnan ravinnon saaminen tulee olemaan valtavien haasteiden edessä. On arvioitu, että vuonna 2050 ruokaa pitäisi tuottaa maailmassa 70 prosenttia enemmän kuin nyt. Tiistaina TV2:lla alkavassa Voiko tätä syödä? -sarjassa haetaan vastauksia haasteisiin kiinnostavan napakalla otteella. Reuter luottaa siihen, että tiede ratkaisee ongelmat. Alén puolestaan puhuu ravintoloitsijan näkökulmasta hyvän makuisen ruoan puolesta.

Ensimmäisessä jaksossa pohditaan lihantuotannon eettisyyttä pintapuolisesti. Verta tihkuvaa kasvispihviä pureskellessa päästään vauhtiin ja synteettisesti kasvatettavaan lihaan tutustuttaessa mennään jo lähelle kannibalismia! Mainiosta sarjasta kuvataan myös englanninkielinen versio kansainvälisille markkinoille. Ajankohtaiselle, innovatiiviselle ja globaaleja teemoja käsittelevälle ohjelmalle luulisi löytyvän esityskanavia maailmalta.

Voiko tätä syödä? ti 2.3. klo 21.00 Tv2

Lue myös: Rehellinen ruokakauppa – Ruoan markkinointia rehellisin keinoin

X