Wind River -nykywesternissä ratkotaan nuoren naisen julmaa murhaa

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Päärooleissa nähdään Elizabeth Olsen ja Jeremy Renner.
Päärooleissa nähdään Elizabeth Olsen ja Jeremy Renner. © Yle kuvapalvelu
Tositapahtumien inspiroima, tunnelmallinen ja luminen trilleri Wind River sekoittaa intiaanireservaatin ankeita elinehtoja jännittävään tarinaan.

Wind River -nykywesternin ohjaaja, amerikkalaisen näyttelijä-ohjaaja-käsikirjoittaja Taylor Sheridanin tuotannosta on meillä esillä nykyään Paramount Network -kanavalla pyörivä tv-sarja Yellowstone, eräänlainen Bonanzaa ja Dallasia yhdistelevä nykywestern.

Muutama elokuvan näyttelijöistä on tuttuja Yellowstonesta. Riistanvartija Cory Lambert (Jeremy Renner) löytää puumaa jahdatessaan erämaasta kuolleen intiaanitytön. Kuolemaa tutkimaan lähetetään kovin kaupunkilainen FBI-agentti Jane Banner (Elizabeth Olsen). Tapahtumapaikka on intiaanireservaatti Wyomingissa. Siellä välimatkat ovat pitkiä ja luonnonolot ankarat.

Ratkaisu tipahtaa niskaan hiukan turha äkkiä, mutta muuten elokuva on erämaan tylyä oikeuskäsitystä henkivä lakoninen kuvaus maailmasta, jossa vanhat miehet osaavat kärsiä ja nuoret vasta opettelevat. Karu tyyli on tuttu Sheridanin käsikirjoittamista, Meksikon huumerikollisuutta ruotivista Sicario-elokuvista.

****

Wind River, la 11.1. klo 21.00 Tv2

Lue myös: Scifielokuva Arrival pakahduttaa filosofisesti leikkivällä juonellaan

X