Womex World Music Expo: Koosteita konserttien parhaista paloista

Jaa artikkeliTilaa Seura
Womex World Music Expo. Kuvassa Lemman Souad Asla.
Womex World Music Expo. Kuvassa Lemman Souad Asla. © Yle Kuvapalvelu
Maailmanmusiikin Womex -festivaalilla lokakuussa 2019 Tampereella taltioitujen esitysten kooste. Kokoonpanot ovat Mames Babegenush, Itamar Borochov, El Cachivache Quinteto ja Lemma (kuvassa).

Kansan- ja maailmanmusiikin suurtapahtuma Womex World Music Expo järjestettiin lokakuussa 25:ttä kertaa, ensimmäistä kertaa Suomessa, Tampereella.

Yle seurasi Womexia tiiviisti, ja nyt nähdään koosteita konserttien parhaista paloista. Puitteet ovat upeat, toteutus hienoa ja kuvaus seuraa artistien esityksiä ymmärtäväisesti. Toimittajat Veli Kauppinen ja Tuuli Saksala haastattelevat kaikkia esiintyjiä. Jos lisätoive sallitaan, niin ainakin meille kovin vieraita soittimia olisi kernaasti voitu esitellä.

Mames Babegenush -orkesteri yhdistää musiikkiinsa niin pohjoismaisia vaikutteita kuin argentiinalaista cumbiaakin. Newyorkilaisen Itamar Borochovin kvartetin musiikkia voisi luonnehtia spirituaalisesti herkkävireiseksi jazziksi. Vito Venturinon johtama El Cachivache Quinteto modernisoi tangoa bandoneónin ja slidekitaran yhteissoinneilla. Yhdeksänhenkinen Lemma luottaa hypnoottisen oloiseen marokkolaiseen naisenergiaan ja houkuttaa konserttiyleisöäkin ylös tanssimaan.

WOMEX -festivaalin kooste 1, pe 31.7. klo 23.10 Yle Teema & fem

Lue myös: Glastonbury 2019: Kooste Glastonbury Festivalin päälavan esityksistä

X