Yle Live esittää: Cotonou-Helsinki Ensemble -yhtyeen esiintyminen Etnogaalassa 2020

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Cotonou-Helsinki Ensemble
Cotonou-Helsinki Ensemble. © Yle kuvapalvelu
Kahdeksanhenkisellä Cotonou-Helsinki Ensemble -yhtyeellä on nyt tilillään neljä albumia ja esiintymisiä arvostetuilla estradeilla eri maissa.

Tämän vuoden tammikuussa Cotonou-Helsinki Ensemble -yhtye esiintyi Etnogaalassa Helsingissä, missä Yle taltioi loistokkaan esityksen.

Ohjelman alun haastatteluissa selvennetään mistä on kyse. Kitaristi Janne Halonen pääsi 2009 Beniniin tutkimaan – jo länsimaissa uraa tehneen – kitaristi Lionel Louken arvoituksellista musiikkia. Heti syntyi soittokontakteja.

Seuraavalla kerralla mukaan Afrikkaan lähtivät myös rumpali Juha Räsänen ja basisti Sampo Riskilä, ja viikkokausien paikallisharjoittelun jälkeen äänitettiin ensilevyä paikallisessa studiossa – jos sähköt eivät katkenneet tai työ muuten keskeytynyt.

Tiedä sitten mikä osuus voodookultturilla onkaan reseptissä, mutta yhtyeen musiikki – afrikkalaista rytmiikkaa ja kitarointia, funkjazzia tarkasti aksentoivilla puhalliniskuilla, synasooloja ja stemmalaulua – tepsii kuin loitsuttuna. Todellista monikulttuurisuutta!

Yle Live: Cotonou-Helsinki Ensemble, pe 5.6. klo 22.50 Yle Teema & fem

Lue myös: Eurovision: Europe Shine a Light – Konsertti korvaa euroviisut

X