Yle live esittää kesän 2019 Pori Jazzin ilmaiskonsertin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kuvassa Venla ja Samuli Edelmann.
Kuvassa Venla ja Samuli Edelmann. © Yle Kuvapalvelu
Pori Jazz 2019 -ilmaiskonsertin tuhatpäinen yleisö hurmaantui, kun Kirjurinluodon Lokkilavalla jammailtiin modernin romanimusiikin hengessä. Yle live esittää taltioinnin konsertista.

Yle live esittää kesäisen Pori Jazzin ilmaiskonsertoinnin, jossa Samuli Edelmann kykenee hiljentämään konserttiyleisön kerrassaan herkistyneeseen kuunteluun. Onko hän kypsällä iällään minkälainen festivaalikansan villitsijä?

Pori Jazzin ilmaiskonsertin yleisö halailee, kun Edelmann käskee. Ennen kaikkea oli oiva ratkaisu pestata myös Samulin 50-vuotisjuhlakiertueen säestystehtäviin lauluvoimalla, instrumentaatiolla ja intensiteetillä puhutteleva romanikulttuurinen ryhmä Orkestra Suora Lähetys.

Päiväkonsertti käynnistyy, ehkä yllättävästi, OSL:n esityksellä juutalaiskulttuurin tunnetuimpiin kuuluvasta laulusta Shalom alechem, jonka jälkeen Edelmann käynnistää hittiputkensa. OSL:n sointi ja panos tuo kokonaisuuteen etnollista maustetta ja latinkia, mikä tervetulleesti estää ilmaisua luisumasta aikamme iskelmärockin valtavirtojen vietäväksi.

Ja kuten juhlissa tapana on, kutsuu artisti lavalle myös kollegoja. Lyhyesti lavalla vierailevat duetoiva Venla Edelmann, fonistihirmu Jukka Perko sekä räppikaksikko Janne Halmela ja Pikku G.

Yle live: Samuli Edelmann & OSL, ti 31.12. klo 21.00 Tv1

Lue myös: Yle Live esittää toukokuussa taltioidun Maarit Hurmerinnan keikan

X