Yle Live: INXS Live Baby Live – Australialaisbändin konserttitaltiointi vuodelta 1991

Jaa artikkeliTilaa Seura
Yle Live: INXS, Live Baby Live.
Yle Live: INXS, Live Baby Live. © Petrol Records/Eagle Rock Films/Yle
INXS -yhtyeen kesän 1991 konsertista julkaistiin tuoreeltaan palkitun David Malletin ohjaama konserttivideo, josta on nyt myöhemmin työstetty tämä laajennettu ja teknisesti paranneltu versio.

Australialaisbändi INXS oli seitsemän studioalbumin ja USA:n valloituksen jälkeen suosionsa huipulla, kun se esiintyi Lontoon Wembleyllä 13.7.1991 – päivälleen kuusi vuotta sen jälkeen kun samassa paikassa järjestettiin historiallinen hyväntekeväisyyskonsertti Live Aid.

Yhtyeen toistaiseksi suurimmalle yleisölle – yli 72 000 henkeä – soitetusta konsertista äänitettiin yhtyeen ensimmäinen livelevy. Esityksellinen osaaminen ja tuotannollinen viimeistely peittävät pontevan nuoraikuisen stadionrockin perimmäistä yksimuotoisuutta. Onnekseen yhtyeellä oli kantavana valttinaan ja keulakuvanaan ”kauniin paheellisen hurmuripojan” maineella ratsastanut tähtipöksyinen solisti Michael Hutchence. Kaikki muuttui marraskuussa 1997, kun masennuksesta ja raivokohtauksista kärsinyt 37-vuotias Hutchence löytyi hirttäytyneenä hotellihuoneestaan.

Yle Live: INXS, Live Baby Live, pe 25.9. klo 22.45 Yle Teema & fem

Lue myös: Yle X Pop esittää Olavi Uusivirran virtuaalikeikan keskeiset hitit

X