Yle tarjoaa 13 lyhytelokuvaa erilaisista teemoista eri puolilta maailmaa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Onko sulla nälkä? -lyhytelokuvassa äiti pelkää identiteettiään etsivän herkän pojan päätyvan netissä vaanivien vanhempien miesten uhriksi
Onko sulla nälkä? -lyhytelokuvassa äiti pelkää identiteettiään etsivän herkän pojan päätyvan netissä vaanivien vanhempien miesten uhriksi © Aarne Tapola / Yle Kuvapalvelu
Yle Teema tarjoaa lauantai-illaksi lyhytelokuva-paketin eri puolilta maailmaa. Lajityypit vaihtelevat dokumenteista fiktioon ja animaatioon.

Yle Teema tarjoaa lyhytelokuva-paketin lauantai-illaksi. Paketti sisältää tuoreita lyhytelokuvia eri puolilta maailmaa. Niitä tulee muun muassa Ruotsista, Norjasta, Irlannista, Japanista, Uudesta-Seelannista ja tietenkin Suomesta. Kaikkiaan tarjolla on 13 lyhytelokuvaa. Taso näin suuressa joukossa toki hieman vaihtelee, mutta yhtään huonoa elokuvaa ei mukana ole.

Kotimaisista elokuvista suurin osa on fiktioita. Niistä nousevat esiin Teemu Niukkasen tragikoominen Onko sulla nälkä?, jossa ylihuolehtiva äiti pelkää homoksi uskoman teinipoikansa (Matvei German, kuvassa) joutuvan nettisaalistajien uhriksi, sekä Teemu Nikin All Inclusive. Siinä tarkastellaan satiirisesti, mitä tapahtuu, kun kaltoin kohdeltu miekkonen saa yhtäkkiä jumalalliset voimat.

Phil Broughin uusiseelantilaisessa pahvianimaatiossa Tulipalo Pahvikaupungissa tuuletetaan hauskasti katastrofi- ja toimintaelokuvien kliseitä. Fanny Ovensenin norjalainen She-Pack on kiintoisa pikakuva varhaisnuoren tyttöjoukon käyttäytymiskuvioista ja nokkimisjärjestyksestä.

Tragikomiikkaa on mukana myös Johan Palmgrenin dokumentissa Ruotsalainen liikennekaaos, jossa henkilöautoilijat eivät millään käsitä, että tietty reitti Tukholman Slussenilla on vain busseille.

Yö pitkä, elokuva lyhyt 2019, la 21.12. klo 21.00 Yle Teema & Fem

Lue myös: Kärpästen herra – Merkkiteokseen perustuva elokuva johtajuudesta ja hierarkiasta

X